Митниця… оголений нерв кордонного дроту: сьогодні 75 років  Вадул-Сіретській митниці

Митниця… оголений нерв кордонного дроту: сьогодні 75 років Вадул-Сіретській митниці

15.11.2019, 09:29

     Вони, підприємства, організації, установи, мають свої дні народження. Одним із таких і є 15 листопада 1944 року. Саме тоді, ще у воєнні роки, розпочала свою роботу Вадул-Сіретська митниця, відтак Чернівецька обласна митниця. У 2004 році з нагоди 60-нього ювілею вийшла з друку гарна книга про вже згадану митницю. Звісно, час збігає невблаганно, бо на календарі сьогодні нова дата – 75-річчя від того історичного дня.

    В одному із епіграфів книги «60 років Вадул-Сіретській митниці» є такі влучні метафоричні слова: «Митниця… оголений нерв кордонного дроту». Важко, мабуть, інакше коротко сказати про цю установу, що повинна пильно стояти на захисті економічних інтересів держави України.

    Ще раз гортаючи друковане видання, присвячене Вадул-Сіретській митниці, хочеться особливо зі вдячністю назвати ім’я Ганни Марківної Курочкіної – тодішнього прес-секретаря митниці, яка вклала у підготовку і випуск книги свій багаторічний досвід роботи на митниці, журналістський хист.

   Тож, згадаймо і привітаймо з новим ювілеєм Вадул-Сіретської митниці тих, хто працював або й зараз працює на передньому краї держави, а час воістину все і всіх розставить на свої місця.

 

Василь Гейніш 

1