Мистецький проект “Щедрий вечір” у “Вернісажі”

Мистецький проект “Щедрий вечір” у “Вернісажі”

11.01.2015, 23:26

У Центрі культури "Вернісаж" відбувся "Щедрий Вечір" - мистецький проект Творчого об`єднання "Театр моди".

Цікавою родзинкою заходу був показ від Театру моди, який продемонстрував багато цікавих дизайнерських колекцій сучасного одягу, натхненних колоритом традицій Буковини.

Проект "Щедрий вечір" – це уже наша традиція, – розповідає директор Центру культури "Вернісаж" Лариса Канюка. Проект презентують творче об’єднання "Театр моди", яке діє при "Вернісажі", та Чернівецький коледж дизайну та економіки.

У програмі – показ авторських колекцій одягу, виставка модельєрної графіки, творчі колективи виконали щедрівки та колядки. Під час свята також відзначили 10-річчя створення Центру культури "Вернісаж".

Варто нагадати, що Центр кудтури “Вернісаж” було відкрито 1 січня 2005 року зідно рішення сесії міської ради і тоді також був укладений договір між вернсажем та Художнім фондом Чернівецької обласної організації національної спілки художників України про співпрацю, яка триває і до нині.

З нагоди ювілею Ларису Канюка та працівників вернісажу привітали як чинники влади, так і голова художнього фонду Ігор Хілько.

На виставці були представлені колекції: Легенда Карпат, Білий візерунок, Твій брат Тарас.

Студія “Шек Еврика”.

Колекція дезайнерів: Наталія Пілат “Буковинське весілля”, Марина Сидорюк, Юліанна В'юга “Імбірне весілля” та багато інших.

Захід вдався на славу. В кінці всі учасники заспівали “Боже великий, Україну нам бережи”.

 

Степан Карачко, краєзнавець

світлини автора

1