Миколайчуку 80: як святкуватиме Буковина

Миколайчуку 80: як святкуватиме Буковина

15.06.2021, 10:30

Сьогодні, 15 червня, на Буковині відзначають 80-річчя від дня народження Івана Миколайчука – відомого українського кіноактора, кінорежисера та сценариста ????

- У рідному селі митця Чорториї на подвір’ї його садиби-музею об 11:00 Чернівецький музично-драматичний театр ім. О. Кобилянської покаже виставу «Білий птах Буковини».

- Також о 12:30 громади Вижницького району частуватимуть у садибі гостей традиційними буковинськими стравами – варениками, голубцями, начинкою. Присутніх розважатимуть місцеві музичні колективи.

- Натомість у Чернівцях також проведуть низку тематичних заходів. За підтримки Буковинський культурний фонд у Культурно-мистецький центр імені Івана Миколайчука відбудеться театралізоване дійство “Миколайчук OPEN”

- О 15:00 покажуть перформанс за участю мім-театру «IF» та виставку-інсталяцію скульптора Івана Тимківа. Окрім цього, чернівчани зможуть долучитися до публічної дискусії  «Вавилон XXI століття», яка відбудеться в арт-просторі «Іван хаб» о 15:30.

- Увечері на глядачів також чекає розважальна програма. О 18:00 відбудеться концерт етно-гурту «Курбаси», центру анімаційних мистецтв Оксани Мергут та академічного симфонічного оркестру Чернівецька обласна філармонія ім.Д.Гнатюка.

- О 18:30 для буковинців виступатиме Народний артист України Василь Зінкевич, троїсті музики та дует «Писанка». Заключним етапом програми до 80-річчя від дня народження Івана Миколайчука стане показ фільму «Вавилон XX» о 19:30.

1