Після критичних закидів Юрійчука про жахливий стан вулиці Щербанюка Каспрук  почав її ремонтувати  (+фоторепортаж)

Після критичних закидів Юрійчука про жахливий стан вулиці Щербанюка Каспрук почав її ремонтувати (+фоторепортаж)

29.07.2015, 16:14

Микола Юрійчук: «На черзі – центрові вулиці і буферна зона»

Наступного ж ранку після публікації Миколи Юрійчука, члена буковинського «УДАРу», про жахливий стан вулиці О. Щербанюка, розпочалися ремонтні роботи. Можливо, це було заплановано, а може, все-таки, мерія дослуховується до критичних зауважень і своєчасно реагує. У будь-якому випадку, зрушення є.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Микола Юрійчук: «Чернівцям необхідний розвиток» (+ФОТО)

Однак активіст запевняє, що на цьому зупинятися не буде, адже у місті є ще багато проблем, які потребують нагального вирішення. Ремонт доріг – одне із найболючіших питань для чернівчан, бо коли центральні вулиці ще перебувають під наглядом, то прибудинкові території, провулки та вулиці, по яких не пролягає маршрут громадського транспорту, залишаються поза увагою.

- Сьогодні кошти на ремонт доріг закладені у акциз на бензин та дизельне паливо. В середньому, це близько 200 євро з тони бензину та близько 100 євро з тони дизпалива, - коментує Микола Юрійчук. – Це значні кошти, маючи таку суму уже можна планувати капітальні ремонти доріг, а не лише ямковий ремонт.

«УДАРівець» також додає, що зміни до податкового кодексу краще продумані, бо тепер хто з водіїв більше їздить – сплачуватиме більший податок.

- Раніше податок на автомобіль сплачувався при купівлі. Але одні водії проїжджають у день, до прикладу, 20 км, інші – понад 100. Тому логічно, що вони завдають дорожньому покриттю більше шкоди, за що повинні платити.

Отже, доводячи те, що гроші у бюджеті на ремонт доріг повинні бути, Микола Юрійчук продовжує виявляти найбільш проблемні вулиці.

Так, однією з таких є вулиця О. Суворова, яка з’єднує вулиці О. Щербанюка та В. Аксенина. Увагу привертає відсутність асфальтового покриття, глибокі ями, а також не прокладені тротуари.

- Ями на цій вулиці мають глибину понад 20 см. Окрім того, каналізаційні люки або виступають над рівнем дороги на сантиметрів 30-40, або ж взагалі відсутні, - коментує «УДАРівець».

Вулицею у центральній частині Чернівців легковим авто не проїхати – вибоїни, ями,  і навіть рови такі, що пошкодять дно машини навіть найспритніші водії. По середині вулиці – відкритий люк, «позначений» сухим гіллям, а ще купою сміття. Пеньки посеред тротуару заввишки в півметра створюють не лише перешкоду, але й небезпеку у темну пору доби. А напроти будинку 2Б ями чи не найглибші – аж 40 см. На початку вулиці прокладений тротуар протяжністю близько 150 метрів. А далі прогулятися пішоходам вдасться хіба там, де хороші господарі  самостійно впорядкували територію.

Далі Микола Юрійчук розповів про буферну зону об’єкта-пам’ятки ЮНЕСКО – колишньої Резиденції митрополитів і Далмації.

- Центральний корпус університету – ізюминка Чернівців. Мабуть, немає таких туристів, які відвідали Буковину і не оглянули колишньої Резиденції. Однак, по перше, без сторонньої допомоги її не відшукати – на жаль, вказівників по місту досі немає, а по-друге, прогулятися до пам’ятки ЮНЕСКО досить незручно – знову маємо проблемні вулиці. Зараз не говоримо про вулицю Богдана Хмельницького. Однак поряд є й інші – Щепкіна, Дарвіна, зрештою – Коцюбинського, позаду університету, - ділиться враженнями від побаченого «УДАРівець».

Справді, проблеми однотипні – зруйновані тротуари, вирізані рови посеред вулиці – наслідки ремонтних робіт, відсутність люків.

На досліджуваній ділянці зустріли жінку – Наталію Фрунчак. За совами мешканки цього району, люди неодноразово зверталися до влади з проханням вирішити проблему дороги. Однак результату досі немає.

- Це буферна зона навколо п’амятки ЮНЕСКО. За всіма нормами, тут повинні бути відповідні умови. І справа не лише в специфічному архітектурному ансамблі, але й у комфорті теж. А через погані дороги цими вулицями не погуляєш. До того ж, тут знаходиться гімназія – діти бігають по вулиці, можуть спіткнутися, не помітивши яму, а це небезпечно, - каже жінка.

Отже, у Чернівцях знайдеться ще безліч таких вулиць, які не ремонтували, мабуть, з часу прокладення. Тому потрібно детально вивчити питання можливості капітального ремонту та черговості його проведення.

- Нераціональне щорічне витрачання коштів на проведення ямкового ремонту, який, до слова, у більшості випадків неефективний, - це давно відома схема відмивання грошей. Тому замість переливання з пустого у порожнє, Чернівцям необхідні кардинальні кроки, - підсумував Микола Юрійчук

Про це повідомляє прес-служба ЧОО ПП "УДАР Віталія Кличка"

1


КОМЕНТАРІ (12)

Юрійчук маладєц, працює рупором влади, тільки взнає де найближчим часом має ремонтуватись вулиця.він вже там, і не просто сам , а обов,язково з фотографом, дуже любить собою помилуватись. Гарний у нього вчитель Бешлей, використовує його технології.

avatar

!!!

29 липня 2015 14:38

Давно пора Каспрука разом з компашкою нагнути може хоть щось зроблять, а Бешлея (Бездару) треба гнати

avatar

до !!!

29 липня 2015 15:16

А про буферну зону, цей тіпок міг би докладніше розказати? Це йому наснились якісь буфера чи звідкіля він оце висмоктав?

avatar

Степан Гаврилович

29 липня 2015 15:18

Цей тіпок в всіляких буферах знає толк. Він влупив перед церквою "Серце Ісуса" чоторьохповерховий магазин, чим порушив архітектурну гармонію в буферній зоні, і хоч би що, плювати він хотів на нас і буфера.

avatar

Степану Гавриловичу

29 липня 2015 17:59

Хороший матеріал з конкретикою, молодець Юрійчук! Відчувається господарська жилка. І не звертайте увагу на тих шавок, які весь час Вам дорікають за те, що Ви побудували. А що ті шавки побудували? Людей, які будують, створюють робочі місця не за бюджетні кошти, а за власні, слід на руках носити. Миколо Васильовичу, треба балотуватися на мера, вигравати і наводити порядок у місті, бо любителі пива ніц не здатні. Місту потрібен господар!

avatar

Богдан Вікторович

29 липня 2015 19:27

Миколо Васильовичу, так тримати. Тільки той хто нічого не робить,може голосно вас критикувати. Саме такими зауваженнями треба стимулювати владу,а в інакшому випадку ми не будемо нікудм рухатись.

avatar

Мешканка міста

29 липня 2015 21:38

   Слухай, ти активіст, розкажи краще як ти збудував свій ресторан та закрив церкву "Серце Ісуса" та будову напроти ж.д. Вокзалу. Не сміши людей-"горе демократ".

avatar

Віктор

29 липня 2015 21:40

На суворова штаб фронту змін і житловий будинок який вони будують, а зараз вирішили для себе під прикриттям турботи за людські гроші собі дорогу зробити,    хватить красти в людей останнє!

avatar

знай

29 липня 2015 22:42

Да , Миколо Васильовичу, бачу, що ваша персона не дає покою деяким мешканцям нашого міста, а це значить,  що ви в "тренді". На мій погляд у вас непоганий шанс керувати містом. Здається пана Каспрука так тепло і дружньо - необговорють, як вашу особистість. Коли є такі " доброзичлевці", то це стимулює ще більше робити кроки в перед. Успіхів вам! Чекаємо наступних дієвих, інформаційних і головне актуальних бачинь  проблем нашого міста.

P.S.  Давно не було такого бурного обговорення не статті, а особистості.

avatar

)))))

29 липня 2015 23:03

Слухай ти Вітьок тобі не х... видно С. І в центрі міста то нормально подивись а з вокзалом Микола вообще порядно поступив не треба жвиндіти дехто сорбону чуть не на дорогу висадив і ніщо а ви критикуєте тих хто хоче щось дійсно зробити для міста ...

avatar

31 липня 2015 19:56

Слухай ти Вітьок тобі не х... видно С. І в центрі міста то нормально подивись а з вокзалом Микола вообще порядно поступив не треба жвиндіти дехто сорбону чуть не на дорогу висадив і ніщо а ви критикуєте тих хто хоче щось дійсно зробити для міста ...

avatar

31 липня 2015 19:56

Якби б мали такого мера далеко би пішли! Миколо місто за Вас!!!

avatar

31 липня 2015 19:59