Микола Юрійчук: «Чернівцям необхідний розвиток» (+ФОТО)

Микола Юрійчук: «Чернівцям необхідний розвиток» (+ФОТО)

24.07.2015, 00:33

Уже після другої сотні втрачається зміст продовжувати рахувати ями та вибоїни на вулиці О. Щербанюка (колишня В. Чапаєва), яка має завдовжки всього1200 метрів. Для водіїв вона як безкоштовний атракціон, для їхніх авто – смерть. А для мешканців вулиці у літню спеку там справжнє пекло – пилюка здіймається така, що не те, щоб нічим дихати, а й не видно нічого вже за три метри.

Микола Юрійчук, член Чернівецької обласної організації Політичної партії “УДАР Віталія Кличка”, знову звертає увагу на вирішення нагальних проблем міста.

Нагадаємо, раніше Микола Юрійчук піднімав проблеми благоустрою, після чого на вулиці Небесної Сотні таки були проведені ремонтні роботи (Микола Юрійчук: Які пріоритети у міської влади?)

Вулиця О. Щербанюка сполучає дві основні дороги через місто – це вулиці Головну та Героїв Майдану. Вони постійно завантажені, не кажучи уже про час-пік, говорить Микола Юрійчук. Через значний потік транспорту нерідко виникають затори. Однак іншого шляху для водіїв практично немає – дороги по місту у жахливому стані, тому вибирати маршрут не доводиться. Натомість вулицею О. Щербанюка, яка могла б значно розвантажити центральні дороги, користуються хіба що маршрутні таксі, які не можуть поїхати в об’їзд.

Чернівчани вкрай схвильовані такою наругою над містом. Вже скільки разів порушували цю тему, але все як об стіну горохом. Ремонт вулиці наче й починався, але одразу й закінчувався на своєму початковому етапі, не давши жодних результатів. Ніяк не дійдуть руки у відповідних служб, щоб довести справу до ладу, і вулиця Щербанюка, як і багато інших у нашому місті, залишається у жалюгідному стані.

Втім, Микола Юрійчук акцентує на тому, що за стан доріг у місті у першу чергу повинна відповідати міська влада: «Проводили ремонтні роботи з водоканалу чи інших служб і залишили розриту дорогу – треба змусити їх прибрати після себе, адже ці служби, орім обленерго, знаходяться у підпорядкуванні міської ради. Лише потрібно призначити відповідального, хто б це контролював». Однак проблема не лише у цьому. «У міській владі кажуть, що ремонтні роботи не можуть розпочати, допоки не буде замінена стара система комунікацій. А на це поки що коштів немає. Тому уже три роки поспіль на проблему просто закривають очі, – коментує «УДАРівець». – І чомусь ніхто не говорить про те, що минулого року у бюджеті міста залишилося 50 млн. невикористаних коштів. Тобто гроші є, але розпорядитися ними просто не змогли».

Увагу також привертають жахливі тротуари, а у деяких місцях – і їх відсутність. Старі заіржавілі огородження, поламані поручні та купи сміття під парканами – загалом вулиця О. Щербнюка не виглядає ні зручною, ані затишною. Окрім цього, на цій вулиці є два медичних заклади, під’їзд до яких першочергово має бути обладнаний. Біля своїх домівок люди самостійно залатали ями або ж виклали плиткою. Але цілісного архітектурного ансамблю на вулиці з ошатними приватними будинками, декотрим із яких уже мабуть більше 100 років, – немає.

Завдання міської влади – дбати про комфорт своїх жителів. Місто повинне розвиватися, воно має бути живим – приваблювати не лише місцевих мешканців, але й туристів.

«Міський голова має не вказувати на причину проблеми, – каже Микола Юрійчук. – Він має пропонувати шляхи її вирішення. І, як у випадку з вулицею О. Щербанюка, яка ремонтується ще з 2012 року, не говорити про погану комунікацію, а пояснити, чому досі не заплановано ремонт цієї вулиці».

Замість того, щоб щороку планувати ямковий ремонт, можна один раз зробити якісний капітальний ремонт. У Чернівцях є такі приклади – об’їзна дорога, вулиці Калинівська та Руська. Останні ремонтувалася з використанням реміксера – дорожнього комплексу з регенерації старого асфальту. Як зауважив «УДАРівець», технологія не найновіша, але виправдана – у наших природних умовах вона пройшла перевірку водо- та морозостійкості. Чернівці можуть один раз закупити техніку і забути про проблему доріг.

«Всі великі проблеми можна почати із найпростішого. Так, наприклад, вулицю О. Щербанюка можна розпочати із ремонту тротуарів, по яких зараз не можливо пройти – суцільні ями. А також не забувати про щоденний полив вулиці. У літню спеку там така стіна пилюки стоїть, що нічого не видно. Всі рослини уже сірого кольору, а не зелені. Важко навіть уявити, як мешканці вулиці з цим борються», – додав Микола Юрійчук.

Не все залежить від значних вкладень коштів. Інколи достатньо сумлінної праці, ініціативності і бажання щось змінити.

1


КОМЕНТАРІ (4)

Ось через таких діячів і місто не може повноцінно розвиватись, в тому числі і ремонтувати дороги.Всі свої десятки магазинів та ганделики збудував на міській землі заплативши місту - велику дулю,  зрозуміло- завдячуючи схемам та небезкоштовним покровителям.

Окрім того плювати він хотів на думку громади : будівництво навпроти залізничного вокзалу , яке призвело до руйнування житлових будинків, магазин на Центральному ринку-був дозвіл на магазин в два поверхи, а побудовано чотирьохповерхову махіну, котра закриває для огляду одну з найкращих будівль Чернівців - церкву "Серце Ісуса", й багато іншого "доброго" натворив для міста.

А тепер, перед виборами він вчить нас жити ? Може краще повернути місту недоплачені кошти, тих коштів вистачить на ремонт не однієї дороги.

 

avatar

!!!

24 липня 2015 10:11

Правильно робить. Людина моніторить дії влади, яка в свою чергу, має створювати оптимальні умови для життя громадян, особливо у центрі міста. Після критики,Миколою Юрійчуком, зремонтували вулицю Небесної Сотні та почали ремонт вулицю Щербанюка. Отож, владу необхідно трохи стимулювати і підганяти, якщо не пряником то  хоча б кнутом у вигляді висвітлення всезагальних проблем.   

avatar

Мешканка міста

24 липня 2015 17:26

а чого ви заладили з цим Серцем Ісуса та вокзалом придумайте  щось нове бо одні й ті самі коментарі, реально та був би великий плюс якби зробили нормальну дорогу бо трафік в нас м'яко кажучи поганий... 

avatar

11 серпня 2015 09:18

Ну і бидло в нас люди лиш хтось хоче щось зробити треба його облити гразюкою... о це підхід

avatar

11 серпня 2015 09:23