Микола Салагор: Назва «руська» не має жодного стосунку до Росії, російської агресії та анексії Криму!

Микола Салагор: Назва «руська» не має жодного стосунку до Росії, російської агресії та анексії Криму!

16.02.2017, 23:03
Шановні краяни! Уважно розгляньте розміщені нижче кореспонденційні картки. На них зафіксовано Russischegasse – Руську вулицю Чернівців кінця ХІХ – початку ХХ століття.
 
Століття тому Чернівці було справжнім європейським містом із розвиненою інфраструктурою, унікальною архітектурою та поліетнічним населенням. Управління містом і краєм здійснювалося надзвичайно виважено. Тож і назви вулиць були зумовлені географічним розташуванням чи спрямуванням вулиці, або ж пов‘язувалися із важливими подіями чи йменувалися на честь визначних історичних, громадських чи культурних діячів краю.
 
Назва однієї з найдовших вулиць Чернівців – вулиці Руської – є історичною назвою. Саме на цій вулиці у часи Австро-Угорської Імперії поселялися русини, тобто українці (зовсім поруч уже тоді розташовувався Український народний дім). Саме на цій вулиці збудована руська (греко-католицька) церква. Це був шлях на Русь, тобто на Велику Україну. 

«Шановні» реформати, не шукайте дьоготь у тій бочці з медом, де його нема! Не вводьте в оману чернівчан. Назва «руська» не має жодного стосунку до Росії, російської агресії та анексії Криму! Поважайте історію Малої Батьківщини.
 
Я за те, щоб деякі вулиці Чернівців перейменувати. Альтернатива є: або повертати історичну назву, або називати іменами відомих буковинців.
 
Чому немає у місті вулиці імені Миколи Василька, Миколи Спинула, Іллі Семаки, Василя Кожелянка та інших знаних краян? Яке відношення має середньовічний Мартін Лютер зі своєю реформацією католицької церкви до Чернівців і до міських парків?
 
Це якесь суцільне невігластво і ганьба!!!
 
 
 
 
 
Микола САЛАГОР, БукІнфо (с)
Ілюстрації надані автором
1


КОМЕНТАРІ (1)

avatar

Myhajlo Tokarjuk

18 лютого 2017 16:09