'Рідне місто' - так звану команду Фірташа підтримують депутати від 'Самопомочі', позиція 'Свободи' теж відрізняється :  Микола Федорук знайшов цікаву статтю в сьогоднішньому числі 'Голосу України'

"Рідне місто" - так звану команду Фірташа підтримують депутати від "Самопомочі", позиція "Свободи" теж відрізняється : Микола Федорук знайшов цікаву статтю в сьогоднішньому числі "Голосу України"

11.07.2017, 12:42

Міський голова Чернівців назвав "ядром" та "осередком деструктиву" в Чернівцях фракцію політичної партії "Рідне місто" у Чернівецькій міськраді.

Про це Олексій Каспрук заявив у інтерв’ю газеті "Голос України". 

Він зазначив, що "Рідне місто" підтримують депутати від "Самопомочі", які "часто-густо проводять політику, яка йде врозріз із засадами партії".

"Позиція фракції "Свободи" у Чернівецькій міській раді теж відрізняється від загальноукраїнської політики цієї партії. Наприклад, у той час, коли у сусідніх містах Тернополі, Івано-Франківську члени "Свободи" без проблем голосують за придбання нових тролейбусів, у Чернівецькій міській раді вони проти. Як це зрозуміти? Де політична логіка? Хто від цього страждає? Чернівчани, чиї питання загальноміського і приватного характеру не вирішуються. Все це відбувається у прямому ефірі на очах, у тому числі, і правоохоронних органів, які не можуть не бачити цієї заангажованості, котра прямо натякає на наявність корупції", - додав він.

Водночас Каспрук зазначив, що остання сесія "яскраво показала, що так звана опозиція абсолютно не рахується з інтересами громади".

"Були закумульовані фінансові ресурси для підняття зарплати бюджетникам. Я хотів спрямувати їх на диференціацію зарплат лікарям, вчителям і працівникам культури. Кошти на диференціацію оплати для людей, які отримують більше навантаження, мають більший стаж, виділені не були. Не проголосували. Отож питання вчасно, у квітні місяці, прийняте не було, два місяці вони прогальмували, напевно, з метою дискредитувати мене в очах інтелігенції. Нарешті рішення ухвалили, але два місяці люди цих грошей не отримували, і ми не можемо заднім числом їх компенсувати. Тож медики, замість того щоб отримати шість мільйонів у фонд заробітної плати, отримали тільки три. Це, звісно, впливає і на продуктивність їхньої роботи, і на якість лікування. Ледве-ледве, зі страшними потугами, у першій годині ночі було вирішене питання виділення коштів на будівництво інсультного відділення у 3-й міській лікарні на вулиці Щербанюка. Всі чернівчани знають, які там жахливі умови — не дай Боже комусь туди потрапити. Уперто не голосували. Тільки після вмовлянь, скандалів опам’яталися", - додав Каспрук.

Він також заявив, що "такі спектаклі спрямовані на підрив репутації міської влади".

"І таким опонентам байдуже, що це б’є і по їхньому іміджу. Те ж було і з медичним обладнанням для дитячої лікарні. Коли ж я їх запитую, чому не голосують, якихось зрозумілих аргументів нема. Хтось витяг картку, хтось не натиснув кнопку. Дитячі ігри дорослих дядьків, через які не ухвалюються доленосні для міста рішення. Хоча про себе не забувають. Хтось ніяк не заплатить більше мільйона гривень за землю готельного комплексу і затягує справу в судах, вірогідно, очікуючи сприятливих для себе змін у владі, яка йому ці гроші має списати. Інші ведуть незаконні будівництва, не платять оренду за облаштовані літні майданчики біля своїх ресторанних комплексів. Хтось занижує вартість придбаної ним землі до рівня, нижчого за оціночний, а це мільйони несплачених грошей у міську казну. Тобто бізнесові підходи при виконанні повноважень депутата міської ради у багатьох випадках превалюють", - додав міський голова Чернівців.

Повний текст статті читайте тут: http://www.golos.com.ua/article/291109

Джерело: molbuk.ua

Фото з ФБ-сторінки Maksym Burbak

1


КОМЕНТАРІ (1)

На Федорука за его многопартийную жизнь насобиралось очень много статей.Хватит не на одну статью.

avatar

Муля

12 липня 2017 11:06