Микола Федорук: Об’єднанню громад з різних районів  бути!

Микола Федорук: Об’єднанню громад з різних районів бути!

14.03.2017, 21:39

Верховна Рада ухвалила законопроект № 5520 щодо особливостей добровільного об'єднання територіальних громад, розташованих на територіях суміжних районів.

За відповідне рішення проголосували 232 народних депутатів.

Як зауважив керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак, “голосування за цей законопроект показало, хто насправді вболіває за об'єднання громад і підтримує реформу децентралізації, а хто використовує це лише для передвиборчого піару”.

"Це лакмусовий папірець, хто в залі підтримає цей законопроект, а хто потім буде розказувати на численних ефірах і ток-шоу, що вони за людей, за село", - підкреслив він.

Представник "Народного фронту" також наголосив, що протягом двох років через те, що цей законопроект не був прийнятий раніше, місцеві громади, які не можуть об'єднатися, не отримують фінансування з Державного бюджету на інфраструктурні проекти, ремонт доріг, електрифікацію і т.д.

У свою чергу, один із авторів цього законопроекту, член Комітету ВР з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, народний депутат фракції “Народний фронт” Микола Федорук наголосив перед голосуванням, що громади вже давно чекають на його ухвалення.

Так, за його словами, відповідно до рішень ЦВК у 2016 році не були призначені вибори в 11 об'єднаних територіальних громадах, і ЦВК обгрунтовувала це необхідністю спочатку змінити межі відповідних районів (рішенням ВРУ. - Ред.), і тільки після цього призначити перші вибори сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад і відповідно - селищних і міських голів.

Таким чином, мета законопроекту №5520 - визначити чітке і однозначне регулювання зазначених питань щодо особливостей добровільного об'єднання територіальних громад, розташованих на територіях суміжних районів.

“Законопроектом передбачається можливість утворення об'єднаних територіальних громад, суб'єктом утворення яких є, зокрема, територіальні громади міст обласного значення без зміни меж відповідних районів, а також визначення чіткої послідовності дій в процесі призначення перших місцевих виборів у територіальних громадах, утворених у результаті об'єднання територіальних громад різних районів, та зміни меж таких районів”, - наголосив Микола Федорук.

“Прийняття цього закону з нетерпінням очікують десятки, якщо не сотні територіальних громад, і він зачіпає інтереси більше ніж мільйона наших з вами виборців, тому прошу підтримати цей законопроект”, - закликав колег перед голосуванням народний депутат.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Цей закон дебіл бурбак про пхав з десятого разу щоб насолити Козаку  що ся твориться і хто за це буде відповідати перед людьми  депутати бурбак і федорук на літак і в Англію. А ми ???

avatar

???

14 березня 2017 22:20