Микола Федорук: З Днем народження, люба Вітчизно!

Микола Федорук: З Днем народження, люба Вітчизно!

23.08.2016, 22:48

Дорогі чернівчани!

Щиро вітаю Вас з Днем Державного прапора та Днем незалежності України!

Чверть століття  тому у тисячолітньому Києві пролунали слова: Верховна Рада України проголошує Незалежність України та створення самостійної Української держави – України. Тоді мало, хто знав, що саме так промовляє історія!

Цей вибір назавжди змінив наше життя. На що іншим націям знадобились століття, Україні судилося пройти за двадцять п’ять років. Від юнацької романтики – до мужньої зрілості, від пасивного споживацтва – до  відповідальності за власну долю.

«Можна все на світі вибирати, сину, Вибрати не можна тільки Батьківщину», - написав поет. Наше покоління вибороло для неї Незалежність.

Спроби «приспати», підмінити справжню незалежність декоративною, виявилися марними.   Кожного разу ми успішно складали екзамен на зрілість.  Два Майдани за чверть століття – справжній вибух національної пасіонарності – запалили наднову зірку, сяйво якої освітило Європу і світ.

Кривавий ворог, що довго прикидався другом, підготував найважчий  іспит.  Але ми вистояли, як стояли багато століть.  Ми – відбулися!  Героїв, які віддали життя за свободу і незалежність, пам’ятатимуть у віках! Слава їх не помре, не поляже.

Потенціал України – фантастичний, можливості – колосальні, енергія наших громадян – невичерпна!

Шлях до  успіху, заповіданий ще Великим Каменярем,  відомий і простий: «Хай пройде незгоди проклята пора, під Украйни єднаймось прапор!»

Україна має все необхідне, щоб стати надуспішною єврропейською державою.

Україна була, Україна є, і Україна  буде!

З Днем народження, люба Вітчизно!

Зі святом, дорогі земляки!

Народний депутат України Микола Федорук 

1