Микола Федорук привітав чернівчан з Днем міста

Микола Федорук привітав чернівчан з Днем міста

05.10.2013, 15:34

Чернівецький міський голова Микола Федорук - останній легітимний мер міста, а нині народний депутат України - привітав співгромадян з Днем міста. Федорук процитував Тараса Прохаська і натякнув, що все тимчасове й несправжнє обов'язково розвіється, наче поганий сон. 

Шановна  чернівецька громадо!

Дорогі  співгромадяни!

Надворі - середина золотої осені, і ми знову віншуємо наші найпрекрасніші Чернівці зі славною річницею!

Прозоре міське повітря в ці дні по-особливому сповнене спогадів і надій.

Міські проспекти і вулички, дворики-колодязі і майдани дихають минулим, бо Чернівці – це місто міф, місто легенда.  Тут тісно переплелися людські долі і історія світу. І кожний новий рік тільки додає Чернівцям загадковості. 

Але Чернівці – не місто музей. Це живе місто, мешканці якого не лише впевнено дивляться у майбутнє, але й формують і значною мірою визначають його. Стільки талановитих, натхненних людей, напевно, немає в жодному іншому історичному місті світу. Наше місто відкрите світові, і світ відкритий для чернівчан.

Це взаємопроникнення минулого і майбутнього  й формує той унікальний всесвіт, відомий від Голлівуду до Магадану, як чернівецький.  Чернівці досі надихають мудреців і поетів, а значить мають майбутнє.   Поети шукають під їх високим небом щастя і горе, зустрічі і розлуки. Філософів тим часом  вражає здатність Чернівців залишатися такими, якими вони були завжди. Бо «ракові пухлини і метастази новоутворів якимось дивним чином не роз’їдають цього міського ландшафту».

День народження - це не лише сподівання спрямовані у майбутнє. Це також гарна нагода озирнутися з чергової осені в прожитий рік. Виправити, де потрібно, помилки, вибачитися, сказати комусь добре слово, щоб з високо піднятою головою впевнено піти  далі. Власне, у цьому і полягає сила нашого з вами чернівецького світу. Бо ми не випадкове поєднання людей на одній території – ми громада!

Гарного настрою вам і вашим родинам, дорогі співгромадяни, гордості й сили, щирого, без лукавства, святкування, достатку і процвітання.  Шануймо цей наш світ, бережімо його, нехай він буде надійним і чистим.

А все тимчасове й несправжнє обов’язково розвіється, наче поганий сон. І залишиться місто, залишаться наші добрі справи на його славу, врешті залишимося всі ми, поважна  чернівецька громада.  

З днем міста вас!

Щиро ваш, Микола Федорук

1