Микола Федорук підняв проблему регулювання містобудівноі діяльності з трибуни парламенту

Микола Федорук підняв проблему регулювання містобудівноі діяльності з трибуни парламенту

06.06.2013, 15:13

Народний депутат України Микола Федорук виступив у парламенті з доповіддю про внесення важливих змін до Закону України  "Про регулювання містобудівноі діяльності (щодо відтермінування заборони на відведення земельних ділянок)".

Згідно з інформацією газети "Час" в Чернівцях у депутата працює громадська приймальня, розміщена по вул. Чапаєва, 43. Графік прийому громадян: понеділок - з 10:00 до 13:00, четвер - з 15:00 до 19:00, перша і третя субота місяця - з 10:00 до 12:30. Народний депутат Микола Федорук є членом комітету ради з питань державного будівництва та місцевого самоврядування, членом міжпарламентської асамблеї, Сейму Литовської Республіки та Сейму і Сенату Республіки Польща, членом груп з міжпарламентських зв’язків з Кубою та Бразилією. За півроку парламентської діяльності він підготував 4 депутатські запити, що стосувались порушення закону «Про статус народного депутата України» секретарем Чернівецької міської ради Віталієм Михайлішиним (ненадання приміщення для облаштування громадської приймальні), а також щодо недопущення скорочення мережі протитуберкульозних закладів в Україні. Микола Федорук подав чотири проекти законів, постанов (про відхилення проекту закону про відкликання народного депутата Сергія Міщенка, про призначення позачергових виборів Чернівецького міського голови, про відтермінування заборони на відведення земельних ділянок, про внесення змін щодо обліку та технічної інвентаризації. Жодний з цих проектів поки не проголосований. Виступив у парламенті за цей період народний депутат 21 березня з місця, а в червні з трибуни.

Як повідомляля "Телекритика", 15 травня голова Нацради Володимир Манжосов, звітуючи у Верховній Раді, у відповідь на запитання, чому Нацрада не втручається в конфліктні ситуації на різних телеканалах, відповів, що це поза межами компетенції Нацради. «Але така ситуація є, вона є загрозливою дуже. У нас зараз, можна сказати, на ТВі є два директора і два засновника. У нас така ж ситуація в компанії ТВА в місті Чернівці. Там теж два директора з двома печатками. І в одних ліцензія на руках, у інших - дублікат ліцензії. Ми не можемо втручатися там, де йде господарський конфлікт. Більш того, я вважаю, що позиція Національної ради була дуже виваженою. Бо від нас вимагали проведення перевірок. А якщо проводити перевірку в такий час, який там був на цих компаніях в період розброду...», - прокоментував пан Манжосов.

Народний депутат Микола Федорук («Батьківщина») з Чернівців уточнив у відповідь пану Манжосову відносно того, що в Чернівцях в телерадіокомпанії є два керівника: «Це не відповідає дійсності. Є законно обраний, призначений керівник, а інший є аферист, яким повинні займатися правоохоронні органи».

1