Микола Федорук сам ніколи не роздавав посади за квотами і коаліції категорично не радить

Микола Федорук сам ніколи не роздавав посади за квотами і коаліції категорично не радить

04.11.2014, 19:06

Микола Федорук, який вдруге пройшов до парламенту у 201-му одномандатному виборчому окрузі, категорично проти квотного принципу формування уряду і розподілу посад у гілках влади. Про це чинний народний депутат сказав  під час круглого столу, організованого Громадянською мережею ОПОРА.  Якраз квотний принцип призвів до того, що до керівництва країною потрапляли некомпетентні особи, - вважає Микола Федорук. 

Таким чином Микола Федорук відповів на питання, яке пролунало під час круглого столу про те, на яких принципах буде формуватися нова парламентська коаліція. 

- Пригадайте, коли в лютому формувався чинний нині уряд, то деякі політичні сили делегували туди не найкращих претендентів. І якби не особистий професіоналізм прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, який власною роботою компенсовував недопрацювання інших, ми могли мати дуже погані наслідки. Усе це якраз результат квотного принципу під час формування влади. 

Нардеп додав, що повністю довіряє чинному прем’єру Яценюку і назвав його «першим не популістським головою Уряду за всю історію незалежності України». 

- Або візьмімо, наприклад, партію УДАР, - продовжив Микола Федорук, - її представники відмовилися входити до уряду, фактично брати на себе відповідальність. Але забили собі сім областей. Усе згідно з квотами.  А після обрання нового Президента України пред'явили нові кадрові претензії: і  на посаду віце-прем'єр-міністра, і міністра юстиції, і заступників. 

Колишній Чернівецький міський голова також нагадав, що працюючи мером сам ніколи не призначав  людей на посади за квотним принципом, а тільки керуючись професійними якостями претендентів. 

Також Микола Федорук має застереження до варіанту змін до чинної Конституції України. Деякі запропоновані поправки сприяють не стільки децетралізації влади, скільки, навпаки, посилюють президентські повноваження. Щодо потреби у цьому народний депутат  сумнівається, адже Україна - парламентсько-президентська республіка. Утім, найкраще, радить Микола Федорук,  дочекатися висновків Венеціанської комісії. Тоді буде можливість доопрацювати необхідні законопроекти. 

Народний депутат України відповів також на питання щодо деяких положень своєї передвиборчої програми. У Верховній Раді нового скликання Микола Федорук перейматиметься переважно проблемами Чернівців та розвитком місцевого самоврядування в Україні.  

 «Що стосується конкретно свого округу, у моїй програмі є два основних пункти. У першу чергу це питання щодо поліпшення водопостачання Чернівців. 4 роки тому ми співпрацювали з німецьким банком, який провів детальний аналіз водопостачання у місті, і ми дійшли висновку, що необхідно повернутися до Прутського водозабору. Вирівняти тиск у водомережах міста, завдяки чому зменшити собівартість питної води і поліпшити її якість.  Це стратегічне питання, вирішення якого на роки, якщо не на десятиліття», - розповів Федорук.

Нардеп також скористався нагодою, щоб нагадати: кілька попередніх років було втрачено. Тому що у світі, на відміну від нас, не бажають мати справу з нелегітимною владою. Вочевидь натякаючи таким чином, що місто кілька років не мало легітимного Чернівецького міського голови. 

Також нардеп планує перейнятися проблемами Чернівецького національного університету. Йдеться про добудову корпусу фізичного факультету на вулиці Сторожинецькій та переміщення педагогічного факультету з приміщення гуртожитку.

Частково використано матеріали chv.tv та БукІнфо

1


КОМЕНТАРІ (6)

avatar

Василий Забродский

04 листопада 2014 17:19

кулявлобний цирк

Бабинська стала лизошлюшкою КГБіста кулялоба, вот вам і опора Жопора)))))))))

Ганьба!

avatar

буковинці

04 листопада 2014 19:22

це Федорук про професійного Ринжука з Калинки мабудь розказує байки. Він чернівчан зовсім за бидло має? А те що із 100% тих хто має право голосу на дільниці прийшли 40-49%, а за Федорука проголосувало якихось 29 525 тобто 30%  із 100% і то при нагибанні фальші , то пусте) КГБісткомуніст байки плете, а опора ці байки людям втюхує! ОПОРА скурви@ся який позор!

avatar

Солоха

04 листопада 2014 22:06

він дарував посади за сраколизтво та сиксотство)))))))))

avatar

!!!

05 листопада 2014 08:49

Про що говорить цей корупціонер в нього не за квотами працювали царки , а за те що раньше був комсомолець комуніст,і співпрацював з кагебістами це вірні пси і за  посади завжди віддячать, а місто мале і смотрящий федорук все сам проконтролюе, часи змінюються нове покоління  скоро весь нафталін викіне на свалку, пройде зима наступить весна, а там літо і знову зустрінемось і в Чернівцях , Киеві,СЛАВА УКРАЇНІ

avatar

асторія

06 листопада 2014 20:03

Бабинська своєю брехнею та лизоблюдством загадила ОПОРу ГАНЬБА!

скотилася до рівня бомжихи єреміци

ПОЗОР!

avatar

!!!

06 листопада 2014 21:28