Івана Мунтяна не змогли пересадити з президії облради

Івана Мунтяна не змогли пересадити з президії облради

06.08.2020, 14:42

У зв'язку з відстороненням від посади голови облради, деякі депутати просили Мунтяна пересісти з президії в депутатське крісло.

Під час розгляду порядку денного чергової сесії обласної ради, засідання якої нарешті відновили після чотиримісячної перерви, низка депутатів висловила обурення через присутність Івана Мунтяна в президії.

Про це пише ІА АСС.

Першим обурився депутат, який вимагав Івана Мунтяна покинути президію та пересісти в депутатське крісло.

«Перестаньте впливати на рішення сесій обласної ради! Спустіться в зал і корону свою заберіть», - висловив обурення депутат облради.

Надалі ще кілька народних обранців підтримали свого колегу та висловили думку, що прийняті на засіданні рішення не можуть мати чинності через порушення, на їхню думку, Іваном Мунтяном регламенту сесії.

Водночас перша заступниця голови облради Інга Маковецька закликала депутатів не затягувати час у зв'язку з епідеміологічною ситуацією через COVID-19 та комусь із депутатів внести на голосування пропозицію покинути відстороненому голові облради президію.

Надалі Іван Мунтян заявив, що регламент сесій передбачає відсторонення його від управлінських функцій. Всі інші функції він продовжує виконувати згідно з чинним законодавством.

Відтак, депутати повернулися до розгляду порядку денного, не змусивши Івана Мунтяна покидати президію.

Джерело: https://acc.cv.ua/ 

1