Михайлішин дозволив Максим'юку розказати все

Михайлішин дозволив Максим'юку розказати все

08.11.2011, 14:37

Свій традиційний щорічний звіт депутата Чернівецької міської ради перед виборцями виконуючий обов?язки генерального директора КП МТК «Калинівський ринок» Василь Максимюк провів на Калинівському ринку. Таке рішення було прийняте спільно з секретарем Чернівецької міської ради Віталієм Михайлишиним, який неодноразово наголошував на тому, що проблеми Садгірського району на найближчі роки повинні стати серед основних для міста Чернівців.

Саме цим проблемам і було приділено більшу частину спілкування Василя Максимюка із підприємцями Калинки. Це й не дивно, адже підприємство, яким нині керує п.Максимюк, розташоване на території Садгірського району і кожна з його невирішених проблем безпосередньо торкається усіх, хто тут працює. Крім того, багато з підприємців проживають у Садгорі і щоденно бачать ситуацію в районі «зсередини». Відтак на зустрічі із виборцями багато йшлося про такі нагальні питання, як необхідність асфальтування та каналізування найстаршого району Чернівців, покращення комфортності проживання його мешканців. Василь Максимюк, уважно вислухавши усіх виступаючих, пообіцяв в межах своїх депутатських повноважень посприяти якнайшвидшому вирішенню найгостріших проблем району. Нагадав він і про те, що перші кроки в цьому напрямку були зроблені вже цьогоріч: за рішенням депутатів Чернівецької міської ради Калинівський ринок ще наприкінці серпня виділив 771 тисячу гривень на капітальний ремонт житлового фонду Садгори.

А нагальні проблеми та перспективи розвитку самого Калинівського ринку стали предметом обговорення у другій частині зустрічі. Спершу Василь Максимюк прозвітував про те, що практично всі роботи на ринку, заплановані на 2011 рік, вже завершені. Виняток складає лише багаторічна проблема з перенесенням з території ринку високовольтної лінії електропередач. Ця справа нині знову перебуває у судовому розгляді через відсутність порозуміння з мешканцями Старої Жучки, якою проходитиме новий шлях сумнозвісної ЛЕП. Проте, як запевнив присутніх п.Максимюк, кошти, заплановані на проведення цих робіт, не були і не будуть використані на інші цілі, а він особисто зробить все можливе, щоб одразу після завершення судової тяганини ця багаторічна проблема ринку нарешті вирішилася. 

Незавершеним наразі залишається й заплановане на цей рік асфальтування низки ділянок ринку. Втім, зауважив п.Максимюк, ці роботи вже повністю проавансовані і підрядник, Комунальне підприємство МіськШЕП, повинен завершити їх вже до кінця цього місяця. А от ті ділянки ринку, де було вирішено замінити заплановане асфальтне покриття вдвічі дешевшим бетонним, вже давно завершені, що стало суттєвим покращенням умов праці для багатьох підприємців. 

Істотно покращилася цього року і система відеоспостереження ринку. Було закуплено сучасне обладнання та відеоспостережні засоби нового покоління, які дозволяють отримати якісніший сигнал і зберігати його протягом тривалішого часу. А це, в свою чергу, відчутно покращує якість послуги і вже дає свої результати. Так, завдяки цій системі працівникам ринку вдалося задовольнити 147 запитів від громадян та 15 – від УМВС, розкрити 76 епізодів незаконних дій на території ринку та ще 97 таких випадків – попередити.

Серед іншого, Василь Максимюк згадав і проведену в цьому році на підприємстві активну роботу, спрямовану на наведення ладу у розрахунках і збільшення надходжень ринку. Так, за останніх півроку внаслідок посилення контролю та прийняття вдалих управлінських рішення надходження підприємства зросли - в середньому на близько мільйона гривень щомісяця. 

Наступним етапом спілкування стало обговорення Плану розвитку Калинівського ринку на наступний, 2012 рік. Серед найголовніших завдань Василь Максимюк назвав продовження роботи із збільшення надходжень підприємства та покращення умов роботи продавців. При цьому планується, що плата за послуги ринку відчує на собі хіба що вплив інфляційних процесів і в жодному разі не буде суттєво збільшена. При цьому керівник ринку наголосив на тому, що він категорично проти збільшення кількості торгових місць на ринку, натомість наразі має за мету посилити контроль за роботою та максимально покращити її умови для вже існуючих торгових об?єктів. Крім того, серед принципових питань для Василя Максимюка залишається створення системи безкоштовних комунальних вбиралень на території ринку, покращення його санітарного стану, збільшення потужностей електромереж для задоволення усіх потреб працюючих тут підприємців. Планується у 2012-му також продовжити роботи з оновлення та покращення системи відеоспостереження, а також розширити радіотрансляційну мережу підприємства.

Що ж до інших закладених у План розвитку робіт, які мають більш локальний характер на різних ділянках усіх торгових секторів ринку, то їх Василь Максимюк закликав проаналізувати самих підприємців. Роздавши усім присутнім копії попереднього Плану розвитку Калинівського ринку на 2012 рік, він закликав їх до продуктивного діалогу, результатом якого повинно стати вироблення спільної стратегії розвитку підприємства у наступному році. Тож наступна зустріч запланована вже за 10 днів, протягом яких свої конкретні пропозиції до Плану розвитку ринку може внести кожен з працюючих на ринку. Для цього потрібно лише звернутися до керівників діючих на ринку громадських організацій, відділу інформаційного забезпечення адміністрації підприємства або ж викласти свої думки у спеціальному розділі форуму на офіційному сайті Калинівського ринку. Керівництво ринку вірить у можливість налагодження цікавого конструктивного діалогу з підприємцями зі спільною метою: покращення роботи рідного підприємства і забезпечення його активного розвитку.

Джерело: mtk-kalinka.com