Михайлові Гайничеру нема що сказати депутатам?

Михайлові Гайничеру нема що сказати депутатам?

23.09.2013, 15:58

Чернівецька обласна рада не захотіла слухати звіт свого голови Михайла Гайничеру чи навіть просто поставити йому якісь запитання. Пункт про звіт голови ради  у порядку денному сесії був, проте його розгляд став формальністю і тривав хіба що трохи більше хвилини. Питання про можливий звіт керівника найвищого представницького органу влади краю виникло  після того, як місцевий політикум  збурило повідомлення про можливу відставку чи навіть усунення з посади Михайла Гайничеру. Проте в порядку денному натяк на можливий звіт голови облради з’явився не навесні, коли ця буря в склянці води відбулася,  а лише  в липні цього року.  Та позаяк 17-ту сесію обласної ради, на якій звіт мав прозвучати, більшість традиційно зірвала, нагода знову повернутися до його розгляду підвернулася лише 20 вересня.

Як повідомляв раніше керівник фракції "Фронт Змін" в облраді  Я.Курко, до проекту порядку денного сесії вносилося також питання про звіт голови Чернівецької  ОДА, а не лише голови облради. А за словами народного депутата Максима Бурбака,  звіту голови Чернівецької ОДА вже давно вимагала фракція «Фронту Змін» в обласній раді. Очевидно, що опозиція мала намір запропонувати визнати роботу Михайла Папієва незадовільною. «Нам набридли ці мантри, які він виголошує перед депутами, як перед бандерлогами. А щодо можливої відставки Гайничеру - нехай це вирішують депутати з владної коаліції», - сказав Максим Бурбак.  Було очевидно, що голосів, яких більшості не вистачає  для усунення Гайничеру з його посади, опозиція поки не дасть. Водночас нардеп висловив переконання, що неефективний тоталітарний стиль правління Папієва не сприймають навіть деякі провладні депутати.

Відмова від публічного звіту спочатку губернатора Папієва, а відтак і голови обласної ради Гайничеру може свідчити про збереження status quo і тимчасове затишшя на владному буковинському олімпі.  Або бажання приспати чиюсь пильність.

1