Сеничак хоче, щоб Горда розказав звідки в нього труби

Сеничак хоче, щоб Горда розказав звідки в нього труби

18.12.2014, 17:15

Михайло Сеничак порадив керівнику ПАТ «Черінвцігаз» розповісти, яким чином газові мережі опинилися на балансі його підприємства, і  що за це отримали буковинці 

Керівник ДФСУ в Чернівецькій області Михайло Сеничак прокоментував позицію очолюваної ним служби в питанні донарахування податків ПАТ «Чернівцігаз». Головний податківець Буковини взяв слово на сесії Чернівецької обласної ради після того, як з трибуни виступив керівник ПАТ «Чернівцігаз» Віктор Горда.  

Михайло Сеничак нагадав про те, що податки донараховано на користь громади.  А керівнику підприємства-монополіста порадив : податки треба платити незалежно від того, хто є власником фірми.

Якщо керівник прикривається колективом, то нехай скаже, яка зарплата у нього і у людей, які у нього працюють.  

А заодно розповість про те, яким чином газові мережі опинилися у них на балансі і на обслуговуванні.

Давайте проголосуємо за те, щоб правоохоронні органи підняли акти передачі газових мереж.

А заодно поцікавилися, коли їх передавали, то чи  компенсували якісь кошти людям, які вклали в мережі свої гроші.

Докладніше на відео.

 

ПОЗИЦІЯ ПАТ «Черінвцігаз»

За результатами планової перевірки ПАТ «Чернівцігаз» Державною податковою інспекцією міста Чернівці, газовикам донарахували додаткових податкових зобов’язань та штрафних санкцій на суму майже 37 млн. грн. Газове підприємство краю вважає дане рішення абсурдним і невмотивованим та готується до його оскарження. Про це BukNews повідомив Андрій Семенович, фахівець із зв’язків з громадськістю.

Протягом 4 місяців поточного року працівники фіскальної служби міста Чернівці проводили планову документальну перевірку газового підприємства Буковини. По її завершенню ПАТ «Чернівцігаз» отримало пакет податкових повідомлень-рішень, згідно яких податківці хочуть стягнути з газовиків 37 млн. грн. додаткових нарахувань та штрафних санкцій.

Підприємство вважає дане рішення щонайменше невмотивованими. Адже під час перевірки податківці не тільки не взяли до уваги аргументи та пояснення іншої сторони, а й відкинули свої ж попередні приписи та корегування, що, в свою чергу, виступає свідченням заангажованості та упередження.

Наразі юридичне управління ПАТ «Чернівцігаз» готується до оскарження даного рішення Податкової інспекції. Згідно чинного законодавства податківці матимуть 20 днів з моменту подання скарги для винесення свого остаточного вердикту за результатам перевірки. У разі збереження Status quoкомпанія вимушена буде захищати свої права та інтереси в суді.

«Ми здивовані рішенням за результатами податкової перевірки. Дуже хочеться вірити, що справа в некваліфікованому виконанні своїх обов’язків конкретними інспекторами, а не в поверненні податківців до старих схем роботи з вибивання коштів. В першому випадку ситуацію все ще можна повернути у правове поле. Щодо останнього, то це, на мою думку, є неприпустимим і ми будемо добиватися справедливості всіма передбаченими законом засобами» - зазначив Голова правління ПАТ «Чернівцігаз» Віктор Горда.

Згідно даних Інформаційно-комунікаційного відділу ДПІ у м. Чернівці, за підсумками десяти місяців поточного року ПАТ "Чернівцігаз" сплатило 32,5 млн. грн. податків до державного та місцевого бюджетів, що являється другим результатом серед усіх платників податків Чернівецької області.

 ДОВІДКА

Публічне акціонерне товариство «Чернівцігаз» єдина на території Чернівецької області компанія-ліцензіат з розподілу природного газу. ПАТ «Чернівцігаз» експлуатує 8,58 тис. км. газопроводів. Щорічно підприємство транспортує близько 500 млн. м. куб. природного газу. Клієнтами компанії є майже 224 тисячі сімей Чернівецької області та 4 тисячі підприємств, установ і організацій. ПАТ «Чернівцігаз» є одним з найбільших роботодавців Чернівецької області. Штат компанії становить близько 1500 осіб. Підприємство входить до трійки найбільших платників податків регіону. Протягом 2013 року воно перерахувало до бюджетів різних рівнів 34,9 млн. грн.

Раніше ми повідомляли

ГАЗОВИЙ ВИХЛОП. – Опубліковано в газеті  «Дзеркало тижня. Україна» №27, 22 липня 2011 р. (http://gazeta.dt.ua/ECONOMICS/gazoviy_vihlop.html)

 Повна версія цього матеріалу на Інтернет-порталі buknews.cом.ua: (http://buknews.com.ua/page/hazovyi-vykhlop.html)

ГАЗАНЕМО?! Або кому дістануться оплачені з кишені громадян газові труби?  – Опубліковано на Інтернет-порталі  buknews.cом.ua  27.11.2011 р.

 (http://buknews.com.ua/page/hazanemo-abo-komu-distanutsia-oplacheni-z-kysheni-bukovyntsiv-hazovi-truby.html)

 ЧЕРНІВЦЯМ ПІДКЛАДУТЬ ГАЗОВУ МИЛИЦЮ. – Опубліковано в газеті «Доба». - № 36 (771), 8 вересня 2011 року.

(http://www.doba.cv.ua/index.php?page=release&k=771&all=25#pos)

1


КОМЕНТАРІ (1)

Сеничка, принципову позицію тримай, жуліків викривай, бюджет наповняй! Так дєржать!

avatar

Хуліо

28 грудня 2014 21:48