Регіонал Михайло Бауер підписався під вимогою опозиції скликати позачергову сесію облради для захисту української мови (Оновлено)

Регіонал Михайло Бауер підписався під вимогою опозиції скликати позачергову сесію облради для захисту української мови (Оновлено)

13.06.2012, 19:55

Сьогодні об'єднана опозиція провела мітинг під стінами Чернівецької ОДА на захист української мови. Як повідомив під час виступу голова облорганізації "Фронт Змін" Максим Бурбак, депутати від опозиції зібрали вже 34 підписи своїх колег для скликання позачергової сесії обласної ради для захисту  української мови. Скликати позачергову сесію опозиція пропонує у п'ятницю, 15 червня. За словами промовця, підпис під вимогою скликати позачергову сесію поставив навіть депутат від Партії регіонів. За неофіційною інформацією,  цим депутатом-регіоналом виявився начальник Головного  управління освіти і науки Чернівецької ОДА Михайло Бауер.

На мітингу опозиції, скликаному обласним Комітетом опору диктатурі сьогодні на захист української мови, було оголошено вимогу скликати позачергову сесію обласної ради з цього питання. Про це сьогодні на мітингу повідомив голова фракції "Фронт Змін" Максим Бурбак. Депутатам пропонують терміново розглянути два питання - прийняття звернення до Верховної Ради про відміну прийнятих 5 червня "мовного" і "афганського" законів та звернення до Президента з вимогою ветувати ці закони, якщо вони надійдуть до нього на підпис.

Зібрано понад третину голосів, необхідних для скликання сесії – наразі під вимогою налічується 36 підписів депутатів. Засідання пропонують провести найближчої п`ятниці, 15 червня.

Під зверненням про скликання позачергової сесії є підписи представників усіх фракцій - "Фронту Змін", "Батьківщини", "Свободи", "Нашої України" і навіть Партії регіонів – від провладної фракції під зверненням підписався депутат облради Михайло Бауер.

«На розгляд позачергової сесії Чернівецької обласної ради пропонуємо включити такі питання:

1. Про звернення депутатів Чернівецької обласної ради до Верховної ради України щодо недопустимості наступу на українську мову. 
2.Про звернення депутатів Чернівецької обласної ради до Президента України Януковича В.Ф. щодо ветування Закону України «Про гарантії держави щодо виконання судових рішень» за №9127, відповідно до якого урізаються пільги соціально незахищеним верствам населення», - йдеться у зверненні до голови облради Михайла Гайнічеру.

Буковинська опозиція: У кого проблеми з мовами – хай вивчить українську!

Сьогодні в Чернівцях відбувся мітинг, скликаний Комітетом опору диктатурі на захист української мови. Близько двох сотень людей прийшли до стін Будинку з левами, де розташовані обласна виконавча та представницька влади, аби наголосити, що зрадницький закон, прийнятий провладною більшістю у Верховній раді у першому читанні, який фактично запроваджує двомовність в Україні, насправді плюндрує статус української мови та витісняє її зі вжитку українського народу.

На мітингу, де зібралися представники усіх політичних партій – учасниць КОДу і небайдужі громадяни, наголошувалося, що сьогодні в Україні немає перешкод чи заборон для вільного розвитку мов національних меншин, зокрема, і російської. Натомість у багатьох регіонах можна спостерігати наступ на українську мову, витіснення її з культурної, освітньої та інформаційної сфери, закриття українських шкіл, театрів, книгарень тощо. «У національній державі це неприйнятно!, - підкреслювали виступаючі. - Держава має стати насамперед на захист української мови, укріплюючи її статус у сфері офіційного та ділового спілкування, інформаційного і культурного простору, інакше Україна ризикує втратити свою національну мову, втратити свою державність».

Присутнім нагадали слова ув’язненої лідерки опозиції – Юлії Тимошенко, яка навіть за гратами не втратила бойового духу і продемонструвала тверду громадянську позицію в питанні державної мови: «У кого проблеми з мовами – вивчіть українську!»

1


КОМЕНТАРІ (1)

"Буковинська опозиція: У кого проблеми з мовами – хай вивчить українську!" - мей-мей, ето лозунг для домнула Іона што лі?

avatar

14 червня 2012 10:41