Михайлішин звинуватив 'Свободу' й Удар' у зриві виборів у Чернівцях (+ коментар Івана Мунтяна)

Михайлішин звинуватив "Свободу" й Удар" у зриві виборів у Чернівцях (+ коментар Івана Мунтяна)

24.05.2013, 00:03

Секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин висловлює занепокоєння діяльністю опозиційних фракцій Верховної Ради України, які в ході розгляду питання про призначення позачергових виборів міських голів фактично зірвали роботу Парламенту та унеможливили поставити на голосування проект Постанови про призначення мера Чернівців.

Останні тенденції у Верховній Раді Україні свідчать про непотрібність виборів міського голови Чернівців для опозиційних політичних сил. Інакше складно пояснити поведінку депутатів від фракцій «Свобода» та «УДАР», які заблокували принципове для міста рішення, внаслідок чого спікер Верховної Ради України був змушений закрити пленарне засідання.

Віталій Михайлішин вкотре звертається до усіх народних депутатів України, особливо до тих, які останнім часом активно пропагували проведення виборів міського голови, підтвердити свої слова діями та забезпечити голосування у ході пленарного засідання Парламенту 24 травня 2013 року по проекту постанови №2248 «Про призначення позачергових виборів Чернівецького міського голови». Про це повідомляє прес-служба мерії.

У порядку денному роботи депутатів на сьогодні, 23 травня,  було питання про призначенні позачергових виборів Чернівецького міського голови.

Коментар голови чернівецької "Батьківщини" Івана Мунтяна про маніпуляції влади під час розгляду даного питання.

Голова Верховної Ради Володимир Рибак достроково закрив засідання ВР. Як передає кореспондент УНІАН, він зазначив, що закриває вечірнє засідання, оскільки бачить, що жодного рішення сьогодні уже не буде ухвалено. Спікер запросив керівників фракцій парламенту зайти до його кабінету для проведення консультацій.

Перед цим парламент розглядав питання щодо призначення позачергових виборів мера Миколаєва, Чернівців, Охтирки та ряду голів сільських та селищних рад. В сесійній залі була гостра дискусія щодо дати виборів, оскільки вибори мера Миколаєва пропонувалося провести в липні 2013 року.

Депутати від опозиції зазначали, що дивною є ситуація, коли парламент вибірково призначає вибори в ряді міст, в той же час не призначає вибори мера Києва, якого вже давно немає на посаді.

Рибак зазначив, що в такій ситуації він не бачить можливості для ухвалення якихось позитивних рішень і закрив засідання ВР.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Михайлішин - тебе звати ВІталька і цим все сказано.

avatar

Папієв

23 травня 2013 18:17