Михайлішин заступився за мову, пообіцяв рахувати депутатам прогули і завів Охотського у виконком (оновлено)

Михайлішин заступився за мову, пообіцяв рахувати депутатам прогули і завів Охотського у виконком (оновлено)

31.08.2012, 02:31

Всі рішення сесії Чернівецької міської ради прийматимуться та публікуватимуться лише українською - за це сьогодні проголосували місцеві депутати під час свого чергового засідання. Також народні обранці прийняли черговий грошовий внесок від "Калинки", обговорили проблеми та перспективи ринку. Питання про черговий внесок МТК "Калинівський ринок" до цільового фонду соціально-економічного розвитку міста депутати мали розглянути наприкінці сесії, але з приємного вирішили розпочати. Цьогоріч "Калинка" віддала на благо розвитку громади Чернівців уже 6 мільйонів гривень.

Міський торговий комплекс «Калинівський ринок» передасть до цільового фонду соціально-економічного розвитку міста 2,3 мільйона гривень. Відповідне рішення сьогодні ухвалила сесія Чернівецької міської ради. У подальшому ці кошти планується направити: управлінню освіти міської ради на поточний ремонт будівель загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів міста та придбання матеріальних цінностей (454 302 грн.); департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради на проведення капітальних ремонтів: покрівлі спортивного залу гімназії №3, даху НВК «Любисток» та покрівлі будівлі КМУ «Міська поліклініка №1» (351 438 грн.); департаменту житлово-комунального господарства міської ради – на капітальний ремонт каналізаційної мережі на вул.Буковинській та міжбудинкових проїздів (1 050 000 грн.); районним в місті бюджетам – на капітальний ремонт житлового фонду (468 500 грн.).

Депутати фракції "Фронт змін" кажуть, ринок і раніше приносив гроші місту. За їхніми підрахунками, ще більше, ніж зараз. Ну, а сучасні перерахування з "Калинки" здійснюються неправильно.

- Сьогодні підприємство знищується. Будь-яка перспектива підприємства буде відсутня, якщо не робити фундаментальні речі, а не безкоштовні туалети, - заявив Олексій Каспрук, депутат Чернівецької міської ради. 

Нинішній керівник "Калинівського ринку" пояснює: наразі план розвитку підприємства виконано на 40%. Попереду ще більша половина робіт з облаштування благоустрою підприємців. 

- На початку вересня починається демонтаж двох високовольтних ліній, які будуть встановлені в інших місцях. Вже закінчено асфальтування 5-го сектору, - зазначив Руслан Сербінчук, в.о. генерального директора КП МТК "Калинівський ринок".  

Внесли депутати і доповненя до Регламенту Чернівецької міської ради. Усі рішення сесії мають прийматися та публікуватися лише державною мовою - українською. Під час обговорення проекту рішення депутат Наталя Козлова вимагала перекладача. 

- На мій погляд, я вважаю, все-таки, що ті депутати, які виступють російською мовою, має бути обов'язково перекладач, - наголосила Наталя Козлова, депутат Чернівецької міської ради.

- У нас одна-єдина держава, у нас має бути одна державна мова, а на рахунок того, хто виступає, якщо у нас будуть представники з Німеччини, з Австрії, з Молдови, з Румунії, то дійсно, вони будуть виступати з перекладачем. Якщо людина проживає вже більше 5 років, має громадянство України, вона зобов'язана знати українську мову, - підкреслив Віталій Михайлішин, секретар Чернівецької міської ради.

У депутатів виникає багато поправок під час сесії, а це свідчить про те, що народні обранці приходять на засідання непідготовленими.

Відповідну заяву зробила сьогодні депутат міськради Марина Гаєвська. Через те, що депутати не відвідують постійні комісії, які проходять раз на місяць, у них з'являється низка поправок до питань порядку денного безпосередньо під час сесії.

Виходом із цієї ситуації М.Гаєвська вважає необхідність зобов'язати оргвідділ міської ради провести моніторинг відвідування депутатами засідань постійних комісій і тоді, за її словами, стане ясно "хто не працює, а читає матеріали для розгляду у сесійній залі".

Секретар міської ради таку пропозицію підтримав.

30 серпня 2012 року, на 27 сесії Чернівецької міської ради VI cкликання, також було прийнято рішення про збільшення кількісного складу виконавчого комітету Чернівецької міської ради, затвердженого рішенням міської ради VI скликанням від 14.04.2011 року № 155, зі змінами, внесеними рішенням міської ради VI скликання від 28.07.2011 року №246, на одну одиницю. До складу виконавчого комітету міської ради введено Охотського Олега Євгеновича – генерального директора СМУ «Нафта».

Жваву дискусію серед депутатського корпусу викликало питання щодо розширення виконкому. 41 голосом "за" до складу виконавчого комітету міської ради введено підприємця Олега Охотського. Подібне рішення викликало бурхливий супротив зі сторони опозиції.

Олексій Каспрук, керівник фракції "Фронт Змін": "Позиція опозиції наступна - цей виконком взагалі не є легітимним. Так, як деякі з членів виконкому включалися в нього з порушеннями. Це виконавчий комітет, який повністю контролюється ПР".

Олена Калмикова, депутат міськради, фракція ВО "Свобода": "Він має бути офіційно представлений, має бути присутнім на постійних комісіях, оскільки його не було, тому я поставила питання і протестувала".

Інша думка щодо оновлення складу виконкому в секретаря міської ради.

Віталій Михайлішин, секретар міської ради: "Це людина, яка працювала минулої каденції, людина, яка показала свою роботу, людина, яка відіграє важливу роль в місті і людина, яку я запропонував, щоб вона була в складі виконкому".

Офіційна версія появи Олега Євгеновича Охотського у виконкомі Чернівецької міської Ради досить банальна. Ріст фаховості Виконавчого комітету або збільшення кількості фахівців у Виконкомі і це дійсно так. Він не просто депутат минулого скликання і голова комісії з питань ЖКХ. Він і справді перший депутат міської ради, як мінімум новітньої України , який посаду голови комісії , уявіть собі з питань ЖКХ , а це ті самі дороги, каналізація і т.д. возвеличив до рівня, як мінімум заступника міського голови.

Саме О.Охотський, маючи чималий досвід у створені бізнесових структур і систем самоконтролю, зумів утворити з комісії сильнодіючий механізм виконання поставлених завдань, а головне контролю якості виконання. Це саме він - О.Охотський ініціював і втілював безліч новацій в роботі комісії ЖКХ. Починаючи зі створення «чорного списку» недоброякісних підрядників до депутатського контролю за якістю.

Перелік позитиву депутата минулого скликання Олега Охотського можна було б продовжувати. Все ж, при тому що все сказане відповідає дійсності, виникає запитання:А чи тільки цей позитив зумовив нині діючого очільника міста запросити до Виконкому таку непересічну фігуру? І для чого людині, яка за кордоном буває частіше ніж в Чернівцях, а в Монако, Сан-Ремо та Барселоні частіше ніж в Києві, ця «МОРОКА» у вигляді членства у Виконкомі?

Взагалі, кажуть що появою у Виконкомі Чернівецької міської ради, Охотський зобов»язаний нікому іншому, а саме Юрію Борисову. Нібито будучи не тільки бізнес – партнером, але й людиною з оточення «Сірого кардинала» Охотський не зміг відмовити Юрію Сергійовичу у його «бажанні» посилити усю виконавчу структуру міської ради. Тим більше, що саме вміння Охотського домовлятись завжди і з усіма, зіграло при цьому неабияку роль.

Стверджують, що поява в оточені Михайлішина Ілони Сарафінчан як і подальше «обезкровлення» команди колишнього мера М.Федорука є прямим наслідком діяльності О.Охотського. Також усьому місцевому політикуму добре відомо, що кумом Охотського є Василь Забродський. І одразу стає зрозумілою зміна політики телеканалу ТВА до постаті Михайлішина.

І взагалі, коли починаєш аналізувати усю інформацію, все більше і більше усвідомлюєш: в нашому місті все так переплетено, що не дивним буде поява у виконкомі і самого Федорука. А в якій якості, то вже час покаже...

Окрім того, місцеві обранці погодили статут "Льодової арени - Чернівці". Нагадаємо, внаслідок реорганізації Льодового майданчика в товариство з обмеженою відповідальністю, міська рада отримала 41% акцій товариства. І одразу ж вберегла себе від можливих у майбутньому дій підприємця Польового по реконструкції чи облаштуванні майданчика. Тепер будь-які дії, включаючи ремонт приміщення, здійснюватимуться виключно за погодженням міськради.

Володимир Ніконов, депутат міської ради: "Є пропозиція - записати окремим пунктом рішення - подання містобудівних умов чи обмежень по даному пункту за рішенням сесії міської ради".

Також на сесії депутати розглянули житлові та земельні питання.

За матеріалами citi.cv.ua,  molbuk.ua, chernivtsy.eu, bukinfo.com.ua, mtrk.com.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

Сміх і годі! В місті всі займаються базарами. Підприємства, що випускають хоть якусь продукцію нікого не інтересують. Чернівці перетворились на сплашний БАЗАР!!!

avatar

Чернівчанин

31 серпня 2012 13:06