Михайлішин з Сірманом так і не витягнули водоканал з ями

Михайлішин з Сірманом так і не витягнули водоканал з ями

07.04.2014, 17:23

Одне з виправдань, яке використовували депутати-заколотники, скидаючи в Чернівцях законно обраного  мера, була погана робота комунального підприємства "Чернівціводоканал". 

Хоча вже під завісу мерства Миколи Федорука, за фінансового сприяння німецького державного банку KfW, в Чернівцях працювали європейські експерти. Кінцевим результатом їхньої роботи мала стати підготовка техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) модернізації системи водозабезпечення Чернівців. Йшлося навіть про можливе кредитування робіт німецьким банком під низькі відсотки. Здавалося, що проблему ось-соь буде вирішено... Проте втрутилася висока політика у вигляді Борисова, Папієва і Михайлішина. 

За лояльність громади, яка мала мовчки проковтнути ревізію власного волевиявлення, яку, знову ж таки, без її (громади) згоди здійснили депутати Чернівецької міської ради, їй обіцяли нову якість роботи водоканалу. Як би ж то. 

Попервах до проблеми постачання води в Чернівці посадовці обіцяли залучити як не кошти з Державного бюджету, то кошти  самого (!) Дмитра Фірташа. Невідомо, що про чернівецьких халявників думав сам олігарх. ЗМІ лише повідомили про готовність чернівецького водоканалу постачати воду для великого тепличного господарства, яке  бізнесмен збудував у рідному Синькові Заліщицького району Тернопільської області. І ні слова про потреби Чернівців.

Німецькими пропозиціями нова міська влада вирішила не користатися. А надання вітчизняним "Апекс-Банком", серед засновників якого є чернівчани, беззаставного кредиту погоди не зробило.

Розрахований ще радянськими проектантами на прокачування велетенської кількості води, коли електроенергія майже нічого не вартувала, водогін "Дністер-Чернівці" став перманентно збитковим щойно за електроенергію довелося платити її реальну вартість. Продовжувати користуватися усталеною схемою, все одно що стояти на граблях. Компенсувати загальну неефективність проекту, постійно підвищуючи для споживачів плату за воду, так само шлях у нікуди. 

Яскравим підсумком провалу комунальної політики команди Михайлішина в мерії стало сьогоднішнє повідомлення прокуратури Чернівецької області про зарплатні борги на водоканалі. 

"Прокуратура м.Чернівці під час перевірки виявила, що станом на 01.03.2014 року працівникам комунального підприємства«Чернівціводоканал» заборгували зарплату на загальну суму понад 480 тисяч гривень.

Крім того, керівники підприємства допустили використання коштів на інші потреби, в той час, як чинне законодавство визначає першочерговою саме оплату праці.

За результатами перевірки прокурором м. Чернівці внесено подання керівництву КП «Чернівціводоканал». Документ реагування задоволено у повному обсязі, заборгованість погашено".

Тож новообраному 25 травня мерові Чернівців доведеться вирішувати, в тому числі, й цю проблему. От тільки змарнованих трьох років шкода. Водопровідні труби, як і усі ми, на жаль, не молодшають. 

1


КОМЕНТАРІ (1)

  ЖИТЕЛІ МІСТА В 2014 РОЦІ МАЛО ЗГІДНО ПРОЕКТУ ОТРИМАТИ ВОДУ З СКВАЖИН ЯКІ ЗНАХОДЯТЬСЯ НА БАЛАНСІ ВОДОКАНАЛУ А ТАКОЖ ПЛАНУВАЛОСЬ ЗГІДНО ПРОЕКТУ ПЕРЕТЯГНУТИ МІСТО ПОЛІЕТЕЛЕНОВОЮ ТРУБОЮ БЕЗТРАНШЕЙНОЮ КОПКОЮ ПРОТЯЖКА ВІД КОЛОДЯЗЯ ДО КОЛДЯЗЯ СТАРОЮ МЕРЕЖОЮ ЧЕРНІГІВ ПЕРЕТЯГНУЛИ ЗА РІК ТАКОЖ ДНІСТРОВСЬКИЙ ВОДОГІН ПО ПЛАНУ МАВ ЗУПИНЯТИСЬ АБО ПЕРЕДАВАТИСЬ ЗАСТВНІ  ВСЕ ПОХИРИЛИ  НАБРАЛИ 5 МІЛІОНІВ КРЕДИТУ БОРГ ПО ЗАРПЛАТІ ШТАТИ ЗБІЛЬШИЛИ А ОБІЦЯВ АНДРУЩАК НА ПЕРШОМУ СВОЕМУ ІНТЕРВЮ ЩО ВОДОКАНАЛ ЗРОБИТЬ ПРИБУТКОВИМ В ДАНИЙ ЧАС ПРАЦЮК УРУ ПОБАЧИМ 

avatar

вася

08 квітня 2014 18:13