Михайлішин з Проданом загальмували ремонт вулиці Богдана Хмельницького, щоб звинувачувати Каспрука, - нардеп

Михайлішин з Проданом загальмували ремонт вулиці Богдана Хмельницького, щоб звинувачувати Каспрука, - нардеп

28.01.2015, 22:27

Народний депутат України Максим Бурбак оприлюднив на прес-конференції свою версію подій навколо ремонту багатостраждальної чернівецької вулиці. 

- Михайлішин розкопав її в 2012 році, хотів зробити собі передвиборчий піар. А коли програв вибори, то не закопав. Тому розрита вулиця Богдана Хмельницького - це витвір не Каспрука, про що зараз забувають, а ще Михайлішина. А ви знаєте, що не було проекту? Вони копали її без проекту, - розповів журналістам Максим Бурбак. - Доробляти проект довелося Каспруку. 

- Ще на посаді міністра інфраструктури зустрівся з новобраним Чернівецьким міським головою, представниками підрядних організацій, що готові були виконати роботи з ремонту вулиці Богдана Хмельницького. Вони двічі приїжджали, надавали безкоштовні консультації.

Виявилося, що хоча в місті нарешті з'явився мер, не помінялася оця регіоналівська і місцева корумпована депутатська більшість. Вона нікуди не зникла. І тендер раптом виграла фірма, засновник якої проходить по кримінальній справі по ремонту вулиці Каспрука. При Михайлішині і Червінському він робив вулицю Каспрука.  

Істотно занизивши ціни... Якщо фахівці казали, що з покриттям вулиця Хмельницького коштуватиме 14 мільйонів, фірма написала десять і нічого не робила. 

Мені цікаво, як це могло статися. Хто зацікавлений? А зацікавлені ті, хто хотів сказати, що Каспрук нічого не робить і всіляко вставляти йому палиці у колеса.

Мій рецепт був такий: публічно провести прозорий тендер, нехай фірма робить за свої обігові кошти  - не за аванс від міської ради, а за власні кошти... Зробіть, дайте гарантію, отримаєте гроші.

І гроші на це, до речі, були. Але Михайлішин, Продан свідомо загальмували цей процес. Тепер вони гамселять Каспрука, що 20 мільйонів повернулися у Державний бюджет. Так це ж були гроші на цю дорогу. Але вони загальмували процес. І чернівчани повинні  знати, що ця ситуація на вулиці Богдана Хмельницького спеціально створена для того, щоб звинувачувати мера, що він нібито неспроможний це зробити. Отака хронологія подій. 

Нагадаємо, Чернівецька міськрада готується до розірвання контракту з фірмою "Укргазкомплект", яка ще в грудні торік мала виконати ремонт вулиці Богдана Хмельницького, проте до роботи досі не взялася.

Про це на прес-конференції у вівторок заявив міський голова Олексій Каспрук, пише molbuk.ua

"Ніколи не думав, що масштаби корупції за останні роки в місті настільки виросли. Коли ми почали проводити роботу, працювали відкрито і майже кожна тендерна закупівля не відбулася без якихось ексцесів. Проводимо тендер по вулиці Б. Хмельницького. Відверто скажу: виграє те підприємство, до якого у мене були питання, бо представник цього підприємства був представником будівельної компанії, яка виконувала ремонт на вулиці Каспрука. А як відомо, щодо неякісного ремонту тієї вулиці відкрите кримінальне провадження, і вона досі не введена в експлуатацію. І коли одна і та ж особа представляє, можливо, іншу юридичну особу, і ми розуміємо, що це ті ж самі люди, тішитися у міськраді, безперечно, ми не могли", - сказав мер.

"Як показав час і досвід, ці побоювання були дійсно небезпідставними. За два місяці не зроблено зовсім нічого", - додав він.

"Тому зараз підготовлені документи, ми будемо розривати з цим підприємством контракт. Але доведеться оголошувати повторний конкурс. Сподіваємося, його виграє більш достойне підприємство", - розповів Олексій Каспрук.

Нагадаємо, фірма, що мала ремонтувати вулицю Хмельницького у Чернівцях, звинувачувала мерію у переслідуваннях. 

1


КОМЕНТАРІ (4)

ЩО ЗАВАЖАЛО ЗРОБИТИ ВУЛИЦЮ НА ПОСАДІ МІНІСТРА, ЯК МОЖНА ТАК ДУРИТИ ЛЮДЕЙ????????

avatar

(видалено адміном)

28 січня 2015 20:46

Яка різниця міністр, чи ні, він впринципі нічого робити не вміє

avatar

ваня

28 січня 2015 20:47

Букінфо самий продажний сайт Буковини.  Ганьба. за 300 доларів зрадять всіх.

avatar

k

28 січня 2015 21:24

Бурбак розповідає на своїх пресухах, що хоче - його право. Але, тупа ретрансляція, відсутність критичного ставлення до почутого, відсутність іншого джерела інформації, доводить, що (видалено адміном) - банальний піарщик однієї партгрупи дешевого розливу. Прикро. 

avatar

Де журналістика?

29 січня 2015 09:44