Михайлішин висловив своє ставлення до мовного закону, а  Папієв - ні

Михайлішин висловив своє ставлення до мовного закону, а Папієв - ні

07.07.2012, 03:54

Cекретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин висловив своє ставлення до ситуації, яка стосується «мовного» закону.

- Моя особиста позиція в цьому питанні полягає в тому, що в єдиній Україні має бути єдина державна мова. Втім, повинен відбуватися і розвиток та підтримка державою мов інших націй та національностей. Власне, яскравий приклад того, як має виглядати мовна ситуація в нашій державі, для мене є наше місто, Чернівці, в якому мирно уживаються представники десятків етносів і при цьому немає місця для жодних конфліктів чи непорозумінь, - сказав Віталій Михайлішин, інформує сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради.

Також Михайлішин відповідь щодо скликання позачергової сесії, яке планували сьогодні.

«Відповідно до статті 47 Регламенту Чернівецької міської ради, якою врегульовано порядок скликання позачергової сесії міської ради, вона скликається не пізніше як у двотижневий термін після дня реєстрації пропозиції щодо її скликання. Настільки ж оперативне скликання сесії, яке вимагалося депутатським зверненням, згідно з регламентом, можливе лише у випадку настання надзвичайних подій, стихійних лих чи інших катаклізмів, що можуть загрожувати життю та здоров’ю громадян», - йдеться у повідомленні міськради.

3 липня був прийнятий ганебний закон про мови. Голова Івано-Франківської ОДА категорично висловився проти прийняття такого закону і підтримав мітингувальників у Франківську. Ми вирішили поцікавитись думкою з цього приводу голови Чернівецької ОДА Михайла Папієва, який 5 липня до мітингувальників не вийшов, як і всі його заступники.

Спершу ми зв"язались з прес-службою, але нам повідомили, що прес-секретар захворіла. Тоді ми зв"язались з начальником управління з питань внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю ОДА Ганною Мальоною, але та нам повідомила, що керівника немає на місці (то він на колегії в прокуратурі, то в податковій) і як тільки він буде, то вона йому передасть наше прохання. Так і не дочекавшись від пані Мальони повідомлення, ми пішли до кабінету пана губернатора. Виявилось, що він таки є на робочому місці. Наше прохання йому передав помічник Папієва. Але той не поспішав нас приймати. Він викликав Мальону, аби та нам сказала, що губернатор прокоментує все на сесії 26 липня.

Отакий от у нас "відкритий" до спілкування голова ОДА, який "горою стоїть за мову українську".

Також, як повідомляє прес-служба ВО "Свобода", депутати рад різних рівнів Чернівецької області від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» намагалися сьогодні з’ясувати позицію керівництва краю щодо Закону «Про засади державної мовної політики». Як виявилося, на робочому місці були відсутні голова Чернівецької обласної державної адміністрації, його перший заступник та голова Чернівецької обласної ради. Майже година пошуків керівництва області завершилася розмовою із заступником голови обласної ради. Він повідомив, що крайові керманичі повинні бути на своїх робочих місцях. Щодо власної позиції стосовно «мовного закону», заступник голови обласної ради так і не зміг надати чіткої відповіді.

Джерело: chas.cv.ua; фото - БукІнфо

1