Михайлішин дав Бешлею зарплату за те, що той - в.о. Тих, хто вважає, що це незаконно, мерія посилає до суду (оновлено о 18.46)

Михайлішин дав Бешлею зарплату за те, що той - в.о. Тих, хто вважає, що це незаконно, мерія посилає до суду (оновлено о 18.46)

17.10.2013, 21:15

Депутату Чернівецької міської ради Володимиру Бешлею запропонували зарплату в розмірі 1624 гривень за виконання обов’язків директора земельного департаменту.

Про це йдеться у депутатському зверненні групи обранців міськради до прокурора Чернівецької області, пише molbuk.ua

У своїй заяві група депутатів пише про те, що секретар міськради Віталій Михайлішин підписав розпорядження, в якому визначає, що з Володимиром Бешлеєм необхідно укласти строковий трудовий договір із заробітною платою 1624 гривень.

"При цьому слід звернути увагу на те, що заробітна плата також виплачується директору Департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин, якого відсторонили, так само як і першому заступнику Департаменту, який відповідно до положення про Департамент та посадової інструкції також повинен виконувати обов’язки директора Департаменту в його відсутність", - йдеться у заяві депутатів до прокуратури.

"Цікаво, за що Бешлею В.В. буде платитися заробітна плата із місцевого бюджету при наявності першого заступника Департаменту, який повинен виконувати обов’язки директора? Чому на кошти платників податків безпідставно має утримуватися ще один чиновник, призначення якого є виключно примхою секретаря міської ради Михайлішина В.М.?", - пишуть депутати.

Водночас юридичне управління Чернівецької міської ради не бачить нічого незаконного в тому, що депутат Володимир Бешлей отримуватиме зарплату на посаді в.о. директора земельного департаменту.

Про це у четвер в коментарі molbuk.ua повідомив начальник управління Олександр ШИБА.

Він зазначив, що незаконності в цій ситуації немає, поки її не знайде суд.

- Розпорядження прийнято і наразі воно є законним, - каже Шиба. - Інше може бути встановлене в суді. Є таке поняття "функція законності актів посадових осіб" в Законі України "Про місцеве самоврядування". Якщо буде встановлене щось інше в суді… Хай встановлює той, хто вважає, що це незаконно, і нехай з’ясовує обставини. Є розпорядження, і воно вважається законним. Якщо інше буде встановлене в суді - будь ласка.

Нагадаємо, депутату Чернівецької міської ради Володимиру Бешлею запропонували зарплату в розмірі 1624 гривень за виконання обов’язків директора земельного департаменту. Група обранців міськради поскаржилась прокурору області на секретаря міськради з приводу цієї ситуації та щодо кадрової сверблячки у департаменті.

Нагадаємо, у вівторок група депутатів Чернівецької міськради поскаржились в прокуратуру області на секретаря міськради Віталія Михайлішина.

Відповідне депутатське звернення надіслали у вівторок, 15 жовтня прокурору області Павлу Павлюку, повідомляє molbuk.ua

Обранці вимагають у прокуратури перевірити законність відсторонення від обов’язків керівника земельного департаменту міста Володимира Ніконова, а також законність призначення виконувачем обов’язків керівника департаменту депутата міськради Володимира Бешлея.

Підписанти звернення вказують на те, що Віталій Михайлішин порушив Регламент міської ради, коли відмовив у прийнятті та розгляді заяви депутата Олексія Редька про звільнення з посади голови земельної комісії.

"…В. Михайлішин під час сесії заявив, що заяву про звільнення з посади голови земельної комісії О.Редько писав, але секретар з невідомих причин її не прийняв і не розглянув, про що публічно заявив на сесії міськради 26.09.2013 р. "Заява була, але я її не прийняв…". Цими діями він порушив Регламент роботи міської ради…", - йдеться у заяві.

Разом з тим депутати міськради вказують на те, що Михайлішин не мав права призначати Володимира Бешлея на посаду в.о. керівника департаменту.

"Такі дії секретаря є очевидним перевищенням наданих йому законом повноважень (…) Так, відповідно до частини 5 статті 10 Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування" на час відсутності (відпустки) посадових осіб органів місцевого самоврядування (крім виборних посад) для виконання їх повноважень можуть прийматися на службу особи за строковим трудовим договором (контрактом)".

"Таким чином (…) прийняття на службу в органи місцевого самоврядування за строковим трудовим договором можливе лише в разі відпустки посадової особи. Крім того, згідно Положенню про департамент, "за відсутності директора Департаменту його обов’язки виконує Перший заступник директора Департаменту, а у разі відсутності останнього – один із заступників директора, начальник управління Департаменту"

"Наразі першим заступником директора є Шиляєв Сергій Миколайович", - зауважують депутати-підписанти.

Обранці вимагають у прокуратури провести перевірку вказаних у зверненні відомостей, вжити невідкладних заходів щодо усунення секретарем міськради порушень законодавства і про вжиті заходи повідомити протягом 10 днів.

Раніше Володимира Ніконова відсторонили від обов’язків директора земельного департаменту. Водночас, Михайлішин призначив в.о. керівника цього департаменту Володимира Бешлея.

1