Михайлішин позбавив Українську книгу пільг

Михайлішин позбавив Українську книгу пільг

02.04.2012, 21:27

Про це стало відомо сьогодні, 2 квітня, під час відзначення  чернівецькою книгарнею "Українська книга" першого десятиріччя свого існування. Досі книгарня платила менший єдиний податок. Проте після ухвалення нового Податкового кодексу Чернівецька міська рада збільшила його для книгарані в 5 разів. Чи витримає вітчизняна книга такий тиск покаже вже найближче майбутнє. "В умовах, коли держава офіційно відмовилася фінасувати "Програму розвитку української книги на 2012-2017 роки", а чернівецька влада  в кілька разів підняла податок на торгівлю україномовною друкованою продукцією, єдина підтримка, на яку ми розраховуємо - це справжні шанувальники української книги, які голосують за неї своєю важко заробленою гривнею", - сказав засновник книгарні Олег Хавич. Участь у відзначення ювілею книгарні взяв відомий український письменник Олександр Ірванець, який рівно 10 років тому брав участь у її відкритті.



КОМЕНТАРІ (2)

А казали, Федорук, поганий. Тепер от нова тупоголова влада прийшла. Вони ж книжок не читають. Тому їм що Українська книга, що румунська, що польська.Вшистко єдно. Їм головне, аби "Квінто" працював і процвітав на чолі з Кедьом, бо саме там вирішують вони всі свої подальші дії. А книги - це не для цих хлопів.

avatar

Читач

02 квітня 2012 16:44

Як стало відомо Михайлішин запровадив пільгову ставку єдиного податку для видавців української книги 10%. Тому, вигідніше книги українською видавати, аніж ними торгувати:)

avatar

Глядач

03 квітня 2012 08:53