Михайлішин не чув, що його хотіли зняти і заперечив свої мерські амбіції

Михайлішин не чув, що його хотіли зняти і заперечив свої мерські амбіції

14.03.2012, 19:31

Прес-конференція секретаря Чернівецької міської ради Віталія Михайлішина, яку від дав у середу, 14 березня,  мала чітко окреслену, маже філософську тему «Зима у Чернівцях. Проблеми та перспективи». Проте, як виконувач обов'язків міського голови не намагався, але уникнути розмови про політику йому так і не вдалося. Воно й не дивно: в рік парламентських виборів та за умови тривалого безголів'я в ратуші навіть білий сніг набуває виразного політичного забарвлення. І ще невідомо від кого на ньому треба чекати підніжок: нечисленної опозиції чи, як подейкують злі язики, заклятих друзів з власної депутатської більшості.

За організацію роботи з прибирання міста взимку нинішньому господарю ратуші перед городянами не соромно. "Мені не соромно за те, як ми пережили цю зиму. Мені не соромно за те, що зроблено, робиться і буде робитися в нашому місті, - заявив Віталій Михайлішин. - Все було чітко поетапно розписано. Я особисто до другої-третьої ночі виїжджав на маршрути, перевіряв... Не шукаю собі виправдання, але ця зима справді була дуже важка". Натомість інформацію про те,  що на минулій сесії йому мали висловити недовіру, коли, нібито, тільки випадок завадив депутатам це зробити, він "перший раз чує". Зауважень до роботи міських комунальних служб в "будинку з левами" також не було. На килим до Папієва його не викликали,  - запевнив журналістів Віталій Михайлішин. Навпаки, за його словами, "у міста гарні стосунки з обласною державною адміністрацією. Це нормально, коли міська влада тісно співпрацює з обласною".

На пряме запитання, чи буде він у рік виборів кудись балотуватися, секретар міської ради свої амбіції категорично заперечив. "Ніяких амбіцій у мене немає, - розпочав свою відповідь виконувач обов'язків мера Чернівців. – Просто немає амбіцій в напрямку якихось виборів. Я роблю те, що повинен робити. І продовжу працювати незалежно від того будуть вибори, чи не будуть. Робитиму все, щоб мені не було соромно потім дивитися людям в очі. Я народився, виріс і живу в цьому місті. Тому робитиму все від мене залежне, щоб це місто ставало тільки кращим. Незалежно від посади і того, де я сам працюватиму. А свою оцінку моїй роботі нехай дають чернівчани". Про урочисте відзначення власного річного перебування біля керма міста Віталій Михайлішин, каже, що також не думає. Щоправда скільки б сам пан секретар не заперечував власні мерські амбіції, обмовка під час прес-конференції свідчить про інше. Ну, хіба може людина, яка не планує залишитись в ратуші, обіцяти, що до наступної зими комунальники підготуються краще? "Через рік ми постараємося зробити все краще, - поміж іншим зауважив Віталій Михайлішин. - Будемо готуватися до сильніших морозів, будемо чекати, що буде і мінус 30, і мінус 35 градусів".

Фото прес-центру міської ради