Михайлішин домігся судової заборони чернівецького євромайдану (оновлено)

Михайлішин домігся судової заборони чернівецького євромайдану (оновлено)

30.11.2013, 02:28

Апеляційний суд скасував постанову чернівецького суду, який дозволив євромайдан в столиці Буковини.

Вінницький апеляційний адміністративний суд оперативно розглянув апеляцію на рішення  адміністративного суду, який відмовив у задоволенні позову виконкому Чернівецької міської ради про заборону встановлення наметів на Центральній площі міста та біля приміщення облдержадміністрації.

Більшість громадян оцінили рішення чернівецького суду, як фактичний дозвіл на проведення Євромайдану. Проте іншої думки був сектретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин. Практично в один і той самий час він заявляв про свою підтримку євроінтеграційних прагнень чернівчан і одночасно доручив готувати заперечення на рішення чернівецького суду.

Опозиція, нагадаємо,  закликала Михайлішина забрати апеляцію і на знак протесту покинула сесійну залу, де відбувалася чергова сесія Чернівецької міської ради.

Проте керівник міста її не почув.

Відтак сьогодні, як щойно стало відомо BukNews,  Вінницький апеляційний адміністративний суд скасував постанову чернівецького суду, який дозволив євромайдан в столиці Буковини. Таким чином повністю задовольнивши скаргу, яку підписав секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин.

"- Член Партії Регіонів, в.о. міського голови Віталій Михайлішин так і зробив це... Прокоментував рішення суду депутат міської ради Олексій Каспрук. - Збрехав, переступив через громаду, поставив під загрозу безпеку нашої молоді... Нагадую, що на палатках ?#‎Євромайдан? ?#‎ЄвроЧе? немає ніякої політичної символіки. Палатки використовуються виключно(!) для побутових та господарських потреб учасників мирного зібрання. Переконаний, що тепер у Євромайдану в Чернівцях має бути додаткова вимога: Михайлішина у відставку!!!"

У будь-якому разі, відтепер євронамети у Чернівцях поза законом. Хоча секретар міської ради Віталій Михайлішин заявив, що виконком хоче заборонити намети з партійною символікою у буферній зоні, намети студентів не чіпатимуть.

До чого  може призвести рішення суду з трибуни міської ради сьогодні застеріг лідер чернівецької опозиції Олексій Каспрук:

- Задоволення клопотання секретаря Чернівцької міської ради загрожує побиттям молоді на Євромайдані.

Відео депутата Юрія Ватаманюка.

1


КОМЕНТАРІ (1)

29 листопада 2013 року Вінницький апеляційний суд приймає ухвалу про відкриття апеляційного провадження. Згідно з п3. зазначеної ухвали встановлено п’ятиденний строк для подання заперечень з моменту отримання ухвали про відкриття провадження у справі. Оскільки суддя Вінницького апеляційного суду з головою не дружить року без надання можливості щодо отримання копій ухвали та можливості надати заперечення і приймати участь у судовому засіданні, без надсилання повісток сторонам процесу, - останній приймає постанову від 29 листопада 2013 року у якому задовольняє позовні вимоги виконкому Чернівецької міської ради.
avatar

Микола

30 листопада 2013 09:31