Чернівецьку лікарню забезпечили обладнанням, яке дозволяє робити аналізи за 30-40 секунд

Чернівецьку лікарню забезпечили обладнанням, яке дозволяє робити аналізи за 30-40 секунд

12.12.2012, 21:49

За перші дні роботи у новозбудованому хірургічному корпусі міської дитячої клінічної лікарні зробили понад 10 операцій, які пройшли більш, ніж успішно. Медичний заклад нового покоління наразі працює лише третій день. Кількість щоденних операцій не зменшилась. Тут є сучасна лабораторія, устаткована сучасним обладнанням, яке дозволяє робити аналізи по 18-ти параметрах  за 30-40 секунд. А раніше на це потрібно було не менше години.

Оксана Головко, завідувач клініко – діагностичною лабораторією: «Порівняно з тим, що було наша лабораторія зараз оснащена сучасним обладнанням це наприклад автоматичний гематичний аналізатор також у нас є автоматичний біохімічний аналізатор, напівавтоматичний аналізатор, аналізатор для загортання крові. Наприклад цей аналізатор він робить за 30-40 сек аналіз, раніше це потрібно було робити за годину».

Новий корпус дитячої лікарні відкриває нові можливості в опануванні новітніх медичних технологій. Деякий час медперсонал не зможе розпочати впровадження в свою практику новацій, проте вже згодом в лікарні нового покоління планують впровадити нейрохірургію, комплексну медичну допомогу при полі травмах,а також телемедичні технології.

Також тут комфортні палати, які дозволяють хворим почуватися у лікарні наче вдома.  Нині у відділенні інтенсивної терапії перебуває троє новонароджених і одна дитинка старшого віку, у хірургічному відділенні – 60 пацієнтів. У планах розпочати реконструкцію приміщень старого корпусу медичного закладу. За матералами сектору інформації та зв’язків з громадськістю.

1