«Ми роздираємо це місто, як роздирали Київську Русь», - депутат міськради Ю.Бурега

«Ми роздираємо це місто, як роздирали Київську Русь», - депутат міськради Ю.Бурега

26.04.2017, 19:45

Запахло виборами, депутати знову сперечались за розподіл коштів на своїх округах.

Депутатам не дає спокою розподіл бюджетних коштів. Куди скеровувати мільйони – на зведення дитячих майданчиків, чи ремонтувати дахи і дороги – вирішити це міським обранцям знову заважає політика.

Гроші розподілені не рівномірно, вважає мер: «8 мільйонів гривень розподілили на три округи депутатів від «Рідного міста», - на сесії міськради зауважив  міський голова Олексій Каспрук, маючи на увазі нічну сесію 20 квітня , коли депутати розподіляли залишкові кошти міського бюджету.

Нагадаємо, тоді керівник фракції БПП«Солідарність» у міській раді Василь Максимюк заявив: «…запланований цього тижня розподіл залишкових коштів по програмам “Сучасне місто”  та “Комфортне місто” не є прозорим, відбувається вночі, кулуарно, для своїх. А потім, витягнуті з рукавів та потаємних кишень, ці питання з голосу будуть вноситися на сесію в інтересах депутатів більшості. Категорично проти такого розподілу! Я та члени нашої фракції подали свої пропозиції, брали участь в засіданнях комісій, виступали на сесіях. Але нічого не отримали для громадян, які обирали нас. Таким чином порушено елементарні принципи самоврядування, вимоги статусу депутатів місцевих рад, регламент та процес бюджетоутворення, ігноровано думки фахівців. Не думаю, що так має бути.»

В місті багато об’єктів, які не завершені ще з 2016 року, люди готові співфінансувати ремонт дахів, а ми виділяємо кошти на дитячі майданчики на своїх округах, на зведення яких можемо шукати й спонсорів, натомість гроші виділяти на більш нагальні проблеми  . Ми їх усіх кинули,  - сказав на сьогоднішній сесії депутат від БПП «Солідарність» Андрій Романчишин.

«Теперішні програми – це просто відновлення справедливості, на деякі округи депутатів від «Рідного міста» у 2016 році було витрачено нуль, на інші округи – певні суми коштів, - повідомив керівник фракції «Рідне місто» Василь Продан, - Тому зараз це відновлення справедливості, не може бути таке, що все дамо на округи «Народного фронту» та БПП, а на «Рідне місто» – нічого», - сказав В.Продан.

«Депутати такі далекі від бюджетотворення, від керування містом, - не витримав депутат від «Батьківщини» Юрій Бурега, - ми роздираємо це місто, як роздирали у 12-13 століттю Київську Русь. Всі об’єкти , які були подані пропозиціями депутатів по Садгорі – узгоджені. Директори департаментів мають відстоювати і загальноміські питання. Друзі, давайте чути один одного».

Анатолій Чесанов  з «Рідного міста» натомість нагадав, що «на позаминулому пленарному засіданні ми проголосували додаток до програми «Комфортне місто» – туди увійшли ремонт ліфтів, ремонт житлового фонду, передбачені кошти на аварійні роботи, тому звинувачувати , що ми щось тягнемо – не треба».

Зрештою, жодному депутату з фракції БПП не виділили гроші на об’єкти по їхніх округах, адже міські обранці не підтримали пропозицію Василя Максимюка внести відповідні зміни до програми. 

Джерело: сайт http://acc.cv.ua/

1


КОМЕНТАРІ (1)

бурега в першу чергу

avatar

сатана

27 квітня 2017 11:55