'Ми не бидло, ми - громада!' - в Чернівцях підприємці пікетували міську раду

"Ми не бидло, ми - громада!" - в Чернівцях підприємці пікетували міську раду

22.05.2013, 16:58

Кілька десятків підприємців Калинівського ринку знову пікетували Чернівецьку міську раду. У вівторок вранці люди стояли під ратушею з плакатами: "Ні - брехні", "Реконструкція 5 сектору - за законом!", "Ми не бидло, ми - громада!".

Підприємці скандували, аби депутати міської ради не прийняли нібито незаконного рішення щодо реконструкції п’ятого сектору Калинки, повідомляє кореспондент molbuk.ua

"Це чергова акція протесту проти дій адміністрації ринку та міської ради, - каже підприємець Ігор ГУК. - Я сподіваюся, що депутати не приймуть ніякого незаконного рішення, які дозволять робити цю незаконну реконструкцію і залишити сотні людей без робочих місць. Ми ж не зможемо утримувати сім’ї, та й взагалі існувати!

"Ми маємо надію, що вистоїмо, і жодні незаконні рішення не прийматимуть. Люди, звісно, готові до того, щоб їхні робочі місця покращували. Але не в такий спосіб, як нам пропонують. Ми розуміємо, що це незаконно, і це – своєрідне відмивання грошей", - сказав підприємець.

Секретар міськради Віталій Михайлішин до людей не вийшов, але пояснив ситуацію журналістам у своєму кабінеті.

"Я не думаю, що підприємці скандують, - каже він. - Тому що прийняли проект благоустрою 5 сектору. Ще нічого не було прийнято, а тільки проект – на що повністю погодились підприємці. Яке завдання? Те, щоб забезпечити підприємцям робочі місця – ці зобов’язання на себе бере міська рада. Розташування контейнерів – все це буде повністю враховано. Якщо можливість реконструкції передбачатиме те, щоб не перевозити місця на інший сектор, тоді повністю все залишимо на своїх місцях".

Михайлішин вважає, що проблем у підприємців з робочими місцями не виникне, а мітинг підприємців пов’язаний з політикою.

"Я не бачу жодних проблем. Тут тільки політичні ігри опозиції чи деяких депутатів. Людям просто кажуть: "Вас надурять". Ми працюємо уже два роки, а довіру треба завойовувати. Тому я впевнений, що покращення умов 5 сектору покаже, що ми тільки робимо все для того, щоб Калинка розвивалась. Конкуренція зростає: позаду – ринок "Добробуд", відкривається супермаркет. Тому потрібно робити все для того, щоб люди їздили на Калинівський ринок. Я не бачу жодних проблем. Всіх людей забезпечимо торговим місцем. Якби не було політики, ми би вже давно це зробили", - сказав Михайлішин.

Джерело: molbuk.ua

1