“Музей виборчого трешу”: у Чернівцях покажуть найяскравіші зразки підкупу виборців, політичної реклами та чорного піару

“Музей виборчого трешу”: у Чернівцях покажуть найяскравіші зразки підкупу виборців, політичної реклами та чорного піару

10.07.2020, 09:02

На виставках будуть представлені найяскравіші зразки підкупу виборців, політичної реклами та чорного піару від 90-х і донині.

Музеї запрацюють у таких містах: Одеса, Харків, Суми, Черкаси, Житомир, Кропивницький, Херсон та Чернівці. Початок – у серпні.

"Глядачі побачать концентроване виборче сміття. Те, як політики отримують наші голоси не за програми, досвід і вже втілені проєкти, а за гречку, подарунки та обіцянки. Фактично, купують голоси виборців за копійки, щоб потім розпоряджатися їхніми мільйонними податками”, – каже координаторка Руху ЧЕСНО Віта Думанська.

"В епоху всеохоплюючого популізму та різноманіття інструментів підкупної політики, Суспільному вкрай важливо розповідати своїй аудиторії про всі ті засоби, які можуть використовувати кандидати під час виборчої кампанії, аби "купити" голос виборця. Разом з ЧЕСНО та, власне нашою аудиторією, ми прагнемо висміяти культ гречкосійства і повернути повагу до інституту виборів в Україні”, – коментує Марія Фрей, генеральна продюсерка регіонального мовлення на Суспільному.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Технологія "червоні ручки" лише на 5 дільницях вартувала 200 тисяч грн

В Чернівцях використано нову технологію "червоні ручки"

Технологія 'червоні ручки' лише на 5 дільницях вартувала 200 тисяч грн

Збір експонатів – триває! Ми закликаємо передавати нам зразки політичної реклами та подарунків від політиків.

“На цьому етапі ми збираємо буквально усе, що має брендування політичних партій: листівки, поліетиленові пакети з-під подарунків, шкільне приладдя, аптечки, концертні афіші, одяг – цей список невичерпний. Приносьте потенційні експонати на філії Суспільного у одному із перелічених восьми міст або надсилайте нам “Новою поштою“. Щоб отримати контакти для відправки, пишіть на сторінку музею у Фейсбуціhttps://www.facebook.com/trashmuseum/",  – каже комунікаційниця Руху ЧЕСНО Ірина Вівчар.

Час та адреси відкриття виставок:

  • 3 вересня — UA: БУКОВИНА (вул. Братів Руснаків, 3).

Виставка “Музей виборчого трешу” не має агітаційної мети, а зразки реклами від різних політичних сил демонструють виключно із просвітницькою метою.

Довідка: Рух ЧЕСНО – ініціатива із прозорості та підзвітності політиків, що виникла у 2011 році. Сьогодні громадська організація “Рух ЧЕСНО” моніторить діяльність парламенту і місцевих рад, політичні фінанси та виборчий процес, а також втілює освітні проєкти.  

“Музей виборчого трешу” – виставка, вперше організована ЧЕСНО спільно із Національним музеєм історії України та спецпроєктом “Вибори вибори” (ГО "Центр UA") у Києві влітку 2019 року.  

Проект “Музей виборчого трешу” втілює Рух ЧЕСНО разом із Суспільним за підтримки Програми МАТРА Посольства Королівства Нідерландів в Україні та Програми сприяння громадській активності "Долучайся!", що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.  


Iнформаційний партнер проєкту – UA: Суспільне мовлення.

Джерело: https://www.chesno.org/

1