Музей Ренуара на півдні Франції зазвучав українською

Музей Ренуара на півдні Франції зазвучав українською

25.08.2021, 10:30
До 30-річчя Незалежності України віртуальні екскурсії в музеї П'єра-Оґюста Ренуара у французькому містечку Кань-сюр-Мер відтепер можна буде послухати українською мовою.

Про це Укрінформу розповіла президент Франко-Української асоціації «AFUCA» Ірина Подиряко.

Вона зазначила, що музей Ренуара, який між Каннами та Ніццою, вже певний час пропонує переклад своїх екскурсій кількома мовами у спеціальному онлайн-додатку GuidiGo.

До проєкту долучилася й Асоціація українців, члени якої декілька місяців робили переклад та професійний аудіозапис екскурсій музею на українську мову як для дорослих, так і для дітей.

«Віртуальний та інтерактивний візит до цього французького музею рідною мовою відтепер може зробити кожен українець із будь-якого куточка світу», - зазначили в Асоціації.

Для віртуальної українськомовної екскурсії музеєм Оґюста Ренуара необхідно завантажити додаток GuidiGo і знайти в переліку екскурсій "Renoir" або "Cagnes-sur-Mer".

Як повідомляв Укрінформ, за ініціативи першої леді України Олени Зеленської україномовний аудіогід нещодавно з’явився у Версальському палаці, лондонському Тауері та знаменитому німецькому палаці Сансусі у Потсдамі.

1