Мунтяни відновлять «Щербинці»

Мунтяни відновлять «Щербинці»

11.07.2019, 15:30

Унікальна дитяча лікувальна установа на Новоселиччині – санаторій «Щербинці», який свого часу мав добру славу на теренах усього колишнього Радянського Союзу, а нині занепав, має серйозний шанс на відновлення. Минулого тижня обласну комунальну установу відвідав голова обласної ради Іван Мунтян, поспілкувався з керівництвом і озвучив ідеї з відродження санаторію.

«Щербинці» спеціалізувалися свого часу на оздоровленні діток з вадами серця та опорно-рухового апарату. Запорукою широкої популярності закладу були унікальні сірководневі джерела з потужними лікувальними можливостями. Та понад 10 років тому діяльність санаторію була припинена – тимчасово, на час ремонту. І ця зупинка затягнулася аж занадто…

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дитячий санаторій «Щербинці» на Новоселиччині закрили на реконструкцію 11 років тому, але так і не відремонтували

Ремонт був необхідний – адже частина споруд санаторію є архітектурними пам’ятками, та й усі мережі потребували заміни. Втім, через хронічний брак коштів та відповідну увагу з боку держави за ці десять років необхідні ремонтно-будівельні роботи так і не були проведені… Нині ж для відновлення роботи санаторію чи створення на його базі рекреаційно-лікувального комплексу для дітей потрібен потужний інвестор. Зокрема, можна залучити європейські кошти.

Іван Мунтян наводить приклад успішної співпраці нашого обласного реабілітаційного центру «Особлива дитина» із ребцентром міста Аугсбург (Швабія). У той же час, заявив Іван Мунтян, обласна рада готова розглянути й інші інвестиційні пропозиції та обрати з-поміж усіх найкращу.

Ідею відродження «Щербинців» підтримав місцевий підприємець і доброчинець Артур Мунтян. Він заявляє про намір відроджувати туристичну привабливість Буковини, і серед гідних об’єктів туризму (а оздоровчий туризм – це потужна світова тенденція) бачить санаторій «Щербинці». Артур Мунтян планує «залучити інвестиції для відновлення рекреаційної спадщини нашого краю – зокрема, санаторію з унікальними бальнеологічними можливостями в с. Щербинці Новоселицького району».

Наш кор.

Джерело: Час від 11 липня 2019 року. 

1