Мунтян запевняє, що через Януковича 'дальнобійникам' відмовляють у візах, а 300 депутатів місцевих рад вже підписалися на захист Тимошенко

Мунтян запевняє, що через Януковича "дальнобійникам" відмовляють у візах, а 300 депутатів місцевих рад вже підписалися на захист Тимошенко

01.11.2011, 21:33

"Незважаючи на те, що Юлія Тимошенко незаконно перебуває за гратами, вона продовжує керувати роботою партії і координує нашу опозиційну діяльність. Минулого тижня відбулася нарада керівників обласних організацій партії. За дорученням Юлії Тимошенко її провів Олександр Турчинов. Сьогодні ми виконуємо доручення Юлії Володимирівни Тимошенко вести повну підготовку до виборів Верховної Ради України. Влада поширює чутки, ніби "Батьківщина" розбігається. Влада зацікавлена, щоб ту реальну силу, яка є загрозою для неї, так само як і лідера нашої політичної сили, якомога більше послабити. Ми пережили непростий час, коли влада робила все, щоб підпорядкувати собі багатьох наших однопартійців. Сьогодні ми позбулися цих людей-зрадників, які намагалися перейти на іншу сторону. Незважаючи на те, що деякі наші однопартійці зрадили, до нас продовжують приходити нові люди в партію. Ми сьогодні сильні, як ніколи, - заявив голова Чернівецької обласної організації ВО "Батьківщина" Іван Мунтян. Чисельність залишається стабільною – 15 тисяч членів партії і навіть зростає.  Сотні і навіть тисячі вихідців з Буковини пройшли через акції під стінами Печерського суду. У наметовому містечку під Печерським районним судом є кілька десятків буковинці і зараз. Підходьте, переконаєтеся, який там панує бадьорий настрій.

- Перед візитом Януковича до ряду держав він заявив, що статтю, по якій засуджено нашого лідера Юлію Тимошенко може бути декриміналізовано. Але після того, як зустрівся в Донецьку з президентом Росії його позиція змінилася на 180 градусів. І це рішення не співпадає з інтересами громадян, - продовжив голова Чернівецької обласної організації ВО "Батьківщина" Іван Мунтян. – Ми вже маємо інформацію, що деяким водіям-дальнобійникам  країни ЄС відмовили у відкритті віз. Якщо українцям будуть відмовляти у візах в Європу, то винною у цьому буде одна людина – Віктор Янукович.

"Батьківщина" сьогодні збирає підписи до європейських держав щодо ситуації у державі. Ми вимагаємо звільнити політичних в'язнів, а також заборонити в'їзд до Європи та США тим чиновникам, які причетні до їх появи. Також хочемо, щоб там було заблоковано їхні рахунки. Станом на сьогодні ми вже зібрали 10 тисяч підписів громадян. І скажу чесно, мене навіть здивувало, наскільки нам легко було їх зібрати. Підписалися також понад 300 депутатів місцевих рад. Це окреме звернення, під яким підписуються тільки депутати. Ми плануємо  організувати депутатське віче Буковини. Ми плануємо розглянути законні шляхи відсторонення нинішньої влади. Це має стати серйозним сигналом для нинішньої влади, що вже час їй зупинитися у своїх протиправних діях. В області продовжує працювати Комітет опору диктатурі, до складу якого входять представники 12 політичних партій та двох громадських організацій. Засідання КОД відбуваються майже щотижня".