Мунтян з Павлюком на запрошення Флутура зустріли рейсовий літак з Сучави до Німеччини (ОНОВЛЕНО)

Мунтян з Павлюком на запрошення Флутура зустріли рейсовий літак з Сучави до Німеччини (ОНОВЛЕНО)

17.06.2019, 20:53

На запрошення голови Сучавської повітової ради Георге Флутура голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян разом з в.о. голови Чернівецької ОДА Михайлом Павлюком взяв участь у святковій події для Сучави – відкритті авіарейсу до Німеччини з місцевого аеропорту.

- Але окрім радості за сусідів, маю особливу мету перебування тут: є всі передумови, аби розпочати за їхнім прикладом перемовини про відкриття подібного рейсу із Чернівців! - пояснив Іван Мунтян.  

- Привітав учасників події, а також присутнього на святі колишнього президента Генеральної ради округу Швабія Юргена Райхерта, за депутатського сприяння якого вона і стала можлива. Обговорили успішні європейські приклади розвитку туризму – як завдяки розбудові інфраструктури, так і завдяки поштовху представників діаспори до їхньої самоідентифікації. Адже багато хто з тих, хто виїхав з рідного краю у пошуках кращої долі, досягли великих успіхів – самі, або їхні діти чи онуки – але пам’ятають свої корені і ототожнюють себе з місцем народження.

- Тож імовірне майбутнє авіасполучення з Чернівцями дасть нові можливості в цілому охопити Буковину, створить зручності для інвесторів – як цілком нових, сторонніх, так і тих, що давно мешкають в Європі, але ідентифікують себе саме як буковинці. Серед способів залучення такої категорії інвесторів – спеціальні туристичні програми і маршрути, сприяння у створенні індустріальних парків і т.ін. 

- Тим часом зовсім скоро будемо підбивати підсумки роботи над кількома європейськими проектами. За тиждень-два матимемо робочу зустріч у Сучаві за участі представників облради і Служби автомобільних доріг краю. Йдеться, зокрема, і про транскордонний проект нашої обласної та Сучавської повітової рад щодо будівництва 2,5 км під’їзних шляхів до пунктів пропуску «Шепіт» та «Ізвоареле Сучевей» по обидва боки кордону, який успішно пройшов ІІ етап оцінювання. Також обговоримо грант, який буде втілювати Чернівецька міська дитяча лікарня та інші. 

- А згодом плануємо зустріч з новим президентом Генеральної ради округу Швабія Мартіном Зайлером та двосторонню зустріч – на інвестиційному ярмарку, на який будуть запрошені європейські інвестори.

За словами в.о.голови Чернівецької ОДА Михайла Павлюказокрема, вдалося обговорити з Г. Флутором деталі та час підписання нової Угоди про співробітництво між Чернівецькою областю та Сучавським повітом, моя пропозиція початок серпня під час чергового форуму зустрічей "Чотири регіони для Європи".

- Друге - обговорили формат зустрічей 5-9 серпня ц. р. , склад та завдання для делегацій. Зокрема, румунська сторона, яка цьогоріч приймає "Чотири регіони для Європи" , запропонувала ряд цікавих пропозицій, відбувся жвавий обмін думками.

- Третє - внесено ряд пропозицій щодо спільного економічного форуму для регіонів - партнерів восени. Більше про це у серпні.

- Відкриття нового авіарейсу між партнерами (з якими ми більше 20 р. товаришуємо, і це кращий приклад міжрегіональної співпраці), як і сам візит до аеропорту у Сучаві - власне частина сьогоднішньої Робочої програми. Для мене також це можливість озвучити ряд поточних питань по транскордонці, нагадати про безвіз через два роки від його впровадження та запевнити у подальшій реалізації політики євроінтеграції на місцевому рівні.

- Без сумніву, наш Чернівецький аеропорт для мене пріоритет. Недавно написав листа до МАУ щоб не міняли літак (з 104 на 48 місць). Підтримав колектив, за моїм поданням директор отримав заслуженого. Радію кожному успіху та проекту нашого аеропорту, - пояснив Михайло Павлюк. 

Присутній у Сучаві депутат Чернівецької міської ради Артур Мунтян також поділився враженнями від дійства, учасником якого став. 

- Приємно усвідомлювати, що маю нагоду долучитися до події, яка невдовзі кардинально змінить життя людей в Сучаві. Адже сьогодні там урочисто відкрили авіарейс до Німеччини (Меммінген). Немає сумніву, що наявність цього повітряного рейсу позитивно вплине на розвиток Сучавського повіту.

- Під час офіційної розмови з ініціатором і натхненником цієї події Юргеном Райхертом – депутатом і екс-президентом Генеральної ради округу Швабія – говорили про можливості відкриття подібних рейсів і з Чернівців. Як депутат Чернівецької міської ради, я звернувся до пана Райхерта, як до людини, зв’язки і вплив якої важко переоцінити, та котрий є досить приязним до Чернівецької області. Адже саме він став одним із засновників проекту «Чотири регіони для Європи» і був багаторічним партнером нашої області у ньому.

- У ході нашого діалогу я наголосив на широких перспективах співпраці, які відкриваються завдяки авіасполученню між німецькими аеропортами і Міжнародним аеропортом Чернівці ім. Леоніда Каденюка. Про результати цих перемовин повідомлю згодом.

- P.S. Квиток у два боки - 75 €

1


КОМЕНТАРІ (1)

Смешно.

avatar

Док

18 червня 2019 09:29