Мунтян розповів Парубію про ситуацію на Путильщині

Мунтян розповів Парубію про ситуацію на Путильщині

09.12.2017, 20:14

Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян прибув на форум, присвячений Дню місцевого самоврядування, що проходить у Плав’ї на Львівщині. До участі у форумі долучився Голова Верховної Ради України Андрій Парубій.

- Відтак, користуючись нагодою, поінформував Голову Верховної Ради про ситуацію, що склалася у нашому гірському Путильському районі, - розповів Іван Мунтян. -  Зокрема, про стан доріг у районі та фактичну відсутність нормального транспортного сполучення зі світом, необхідність відбудови постраждалих від повені 2008 року об’єктів дорожньої інфраструктури та стратегічне значення для Буковинських Карпат пунктів перетину українсько-румунського кордону «Руська-Ульма» та «Шепіт-Ізвоареле Сучевей». Відзначив, що без цього говорити про соціально-економічний розвиток гірських регіонів, який і так потребує чималої фінансової підтримки з боку держави, майже нереально. 

- Радує, що бодай частина депутатів Верховної Ради солідарна із депутатами місцевих рад у питанні розвитку Карпатського регіону. Дай Бог, щоб означені сьогодні ініціативи були втілені у життя!

На форум завітав і  румунський колега Івана Мунтяна – голова Сучавської повітової ради пан Георге Флутур.

- Обговорюємо можливості реалізації спільних транскордонних проектів, - розповів Іван Мунтян. - Зокрема проект, про який йшлося на минулому спільному засіданні депутатів Чернівецької обласної та радників Сучавської повітової рад, що має за мету створення трансєвропейського транспортного коридору між Балтійським та Чорним морем через Чернівці та Сучаву. Цього року ЄС надав Румунії фінансування для будівництва швидкісного автобану «Бухарест-Сучава-Сірет». Тепер слово за керівництвом нашої держави та Польщі.

- Не буду довго розповідати про перспективи, які б відкрилися перед Україною у разі реалізації цього проекту, скажу лишень, що цей коридор вдихнув би друге життя у наші Карпати, - додав Іван Мунтян. 

- У кулуарах форуму. Разом із заступником Міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайлом Тітарчуком та головою Сучавської повітової ради паном Георге Флутуром. Обговорюємо шляхи розвитку прикордонної інфраструктури по обидва боки українсько-румунського кордону. Зокрема, необхідність якнайшвидшого відкриття пунктів перетину кордону «Красноїльськ-Вікову де Сус» та «Дяківці-Раковець», що дозволить з одного боку примножити товарообіг і транспортний потенціал наших регіонів і держав, а з іншого – значно полегшить життя людям, які часто подорожують.

Світлина від BukNews.

Вручення відзнак з нагоди Дня місцевого самоврядування від Голови Верховної Ради України Андрія Парубія. Вітаю з високими нагородами депутатів обласної ради Михайла Чорнея, Віталія Ткачука, Аурела Рошку та Степана Мітріка! - резюмував Іван Мунтян. 

1


КОМЕНТАРІ (2)

Йон усе на Румунію налягає замість того, щоб елементарне, робочі місця створювати. Гірко дивитись, як падає рівень керівництва -- нагору пробиваються ті, хто не тямить у чому суть. А,мже, свідомо прорумунську політику гне.

avatar

Антон

09 грудня 2017 21:34

Кажуть, що говорили через сурдоперекладача, бо один не вміє говорити, а другий державної мови не знає. КЕРОВНИКИ.

avatar

Кент

11 грудня 2017 13:31