«Брусницю» відремонтують румуни?  Мунтян показав  Флутуру знамениту буковинську здравницю

«Брусницю» відремонтують румуни? Мунтян показав Флутуру знамениту буковинську здравницю

23.06.2017, 21:06

Про це голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян написав на своїй сторінці у ФБ. 

- Показав голові Сучавської повітової ради пану Георге Флутуру знамениту буковинську здравницю «Брусницю», що на Кіцманщині. Чудова природа, хороша медична база і цілющі джерела сірководневої та питної мінеральної води роблять це місце направду унікальним.

Обговорили можливі шляхи залучення коштів, – приватних інвестицій чи грантів, – необхідних для того, аби санаторій отримав друге дихання. Що не кажи, а під лежачий камінь вода не тече. Адже в обласному бюджеті такої суми коштів нема, а обійтися якимсь ремонтом тут не вийде: всі споруди вже давно відслужили свій термін; водолікарня, до прикладу взагалі знаходиться у пристосованих приміщеннях колишніх гаражів…
Принагідно поспілкувалися з пацієнтами та відпочивальниками, розпитали, чи відчувають лікувальний ефект Брусницьких вод; кажуть, що допомагає ;) До слова, пан Флутур зустрів навіть пару своїх земляків – жителів Сучавського повіту, які приїхали, як то кажуть, набратися здоров’я у природи :)

Гадаю, це є зайвим свідченням того, що за умови інвестування необхідних коштів у реконструкцію та розвиток санаторію, у нас буде популярний бальнеологічний курорт, який щороку відвідуватимуть тисячі людей з України та з-за кордону та який ні чим не поступатиметься тому ж Трускавцю ;)

 
1