Мунтян каже: Гройсмана здивувало, що Чернівецьку обласну раду усувають від процесу внесення змін до перспективного плану формування територій громад

Мунтян каже: Гройсмана здивувало, що Чернівецьку обласну раду усувають від процесу внесення змін до перспективного плану формування територій громад

05.04.2018, 23:11

Розширена урядова нарада за участю Президента України Петра Порошенка, Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, керівників центральних органів виконавчої влади, голів обласних рад та облдержадміністрацій, експертів та іноземних гостей відбулася сьогодні, 5 квітня, у м. Вінниці.

Обговорено питання економічного зростання регіонів, децентралізації у сфері освіти та охорони здоров’я, а також питання, пов’язані зі сталим розвитком об’єднаних територіальних громад. Участь у нараді взяв голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян.

Подробиці роботи розширеної наради повідомив голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян

 Перша панель – виступи Президента України Петра Порошенка та Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

 Друга панель. Виступи Голови Комітету Верховної ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Сергія Власенка, голови Асоціації міст України, Київського міського голови Віталія Кличка, Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка, Прем’єра Володимира Гройсмана.

- До питання діяльності агенції регіонального розвитку. Виступ заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслава Негоди, присвячений в тому числі ефективному використанню інструментів регіонального розвитку. Основним, на думку посадовця, є агенції регіонального розвитку.

- До слова, під час спілкування у кулуарах розповів В’ячеславу Андроновичу, що таку агенцію Чернівецька обласна рада уже створила, взявши у засновники обласну державну адміністрацію, - розповів Іван Мунтян. 

- Заступник Міністра схвально оцінив такий формат, адже на його переконання, таким чином у депутатів не виникатиме запитань під час прийняття рішень про затвердження стратегії регіонального розвитку, її реалізацію та надання необхідного фінансування на ті чи інші проекти.

- Також В’ячеслав Негода рекомендував відраховувати 1 відсоток загальної вартості кожного реалізованого проекту для забезпечення діяльності агенції регіонального розвитку.

 - Найбільше сподобався виступ Сергія Власенка, який доволі чітко охарактеризував як здобутки, так і виклики, які сьогодні постали перед нами у зв’язку з реформуванням системи місцевого самоврядуванням та децентралізацією владних повноважень, - каже Іван Мунтян. - Звісно зроблено чимало, особливо якщо взяти до уваги те, що всі реформи в Україні відбуваються у час збройного протистояння російській військовій агресії. Втім, поруч із багатьма позитивами є й очевидні виклики, найбільшим із яких є небезпека того, що добровільний принцип об’єднання громад можуть замінити примусовим.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернівецька область скотилася на останні місця з імплементації реформи децентралізації. Бурбак прогнозує висновки від Гройсмана

  - Спілкуючись у кулуарах з Володимиром Гройсманом, поінформував про хід децентралізації на Буковині, - розповів Іван Мунтян. -  Відверто кажучи, Прем’єр був здивований, що у нас обласну раду фактично намагаються відсторонити від процесу внесення змін до перспективного план формування територій громад.

- Відтак, пообіцяв, що депутатський корпус проголосує за зміни до перспективного плану формування територій громад Чернівецької області і білих плям не залишиться. Але для цього запропоновані зміни мають бути ретельно опрацьовані робочими групами, пройти широке громадське обговорення, а головне – відповідати критеріям спроможності та добровільності. Прем’єр з цим погодився.

1


КОМЕНТАРІ (6)

Ваня рулит. Фотка с Гройсманом - это шедевр, почти как с Трампом. Но это ему не поможет. Новый губернотор поставит его на место быстро. Пару криминальных дел и Мунтян как шелковый. А за что, то найдут быстро.

avatar

Прокурор

06 квітня 2018 09:00

Я - Іван, Я - голова,
Влада в краю - вся моя.
Її нікому не віддам,
Буковинський Я Вандам.

Я Мунтян, очільник Я,
Трампа в друзях маю Я.
Флутор в мене лєпший кориш,
Із цим фактом не поспориш.

Я вопроси всі рішаю,
Сколотив в облраді зграю.
І для них Я цар і бог,
Взяв їх всіх у свій залог.

Юлька - подружка моя,
Уважаю Юльку Я.
Зробить мене депутатом,
Стану Я для неї братом.

Я румун, чуть молдаван,
Кажуть трохи Я болван.
Але владу люблю Я,
Влада в області - МОЯ.

avatar

Микола

06 квітня 2018 09:16

Муня звичайно муму, але його прислужник-зализувач, унгурян, то це - в-о-о-б-ш-е! Як можна подавати статтю про муню, коли на тій нараді була делегація від Чернівецької області? Думай, горе-писако...

avatar

Юрій

06 квітня 2018 10:06

Юра, у Вас непоганий сайт, але наскрізь відчувається  повна заангажованість і постійний піар  Мунтяна Івана.  Не обласної ради, не окремих депутатів, а конкретно звеличуєте цього недолугого й недалекого політичного афериста. Невже Ви не бачите рівень розумового розвитку й нікчемнісь цієї безграмотної вгодованої особи?! Окрім грубого нахабства й інтриганства про інші чесноти там й годі говорити.  Якщо такі «інтелектуали» презентують Буковину в Україні і світі, то або ми всі імбіцили, або пора вичистити ці авгієві конюшні та поставити на місце цих самовдоволених індиків!

avatar

Aleks

07 квітня 2018 10:00

До уваги науковців філфаку ЧНУ: будь ласка, навчіть Іонела хоча б азам як правильно говорити й писати українською мовою! Державна людина, як не як, а тупий як валянок! З його розумовим розвитком за радянських часів - максимум би міг бути чоловік бригадиром тракторної бригади в Опришенах. 

avatar

Фаґурєл

07 квітня 2018 10:28

   У меня и у многих буковинцев есть немало вопросов по работе О. Фищука. А, что хорошего сделал голова облсовета И. Мунтян и его заместители?...

    Да, НИЧЕГО ХОРОШЕГО НЕ СДЕЛАЛ!

И НЕ МОГ СДЕЛАТЬ, В ВИДУ СВОЕЙ ИНТЕЛЛЕКТУАЛЬНОЙ НЕДОСТАТОЧНОСТИ.

      Да, и помощников с достаточным умственным развитием у него тоже нет. А на свою посаду (заместителя МунтянаВ. Мельничук попал по договорняку с И. Мунтяном, так же, как и 1-й его зам. И. Маковецкая - представитель Радикальной партии О. Ляшка. Всё это мы называем политической проституцией.

 

       Вот такие люди управляют нами. И виноваты в этом мы сами, избирая их в органы власти!!!

  Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХI ст., Академія громадянина, журналист.

 

095-474-37-54 

avatar

Геннадий Геков

07 квітня 2018 12:19