МТК «Калинівський ринок» очолює кум Івана Рибака, а однофамілець пана Максим'юка з водоканалу хоче перед виборами переділити землю на Щербанюка, нібито під будівництво квартир працівникам, - Бурбак

МТК «Калинівський ринок» очолює кум Івана Рибака, а однофамілець пана Максим'юка з водоканалу хоче перед виборами переділити землю на Щербанюка, нібито під будівництво квартир працівникам, - Бурбак

30.07.2020, 14:14

Політичний діяч Максим Бурбак в інтерв’ю назвав прізвища ключових гравців чернівецької політики.

– Переходимо до питання комунальних підприємств. Очевидно, що від їхньої роботи залежить і те, як ставляться до депутатів, секретаря та всіх інших очільників міста. І гроші йдуть через ці комунальні підприємства. То, власне, хто тут має вплив, чиї люди їх очолюють? Василь Сафронович має вплив?

– Один з найбільших платників податків – це МТК «Калинівський ринок», його очолює Ігор Маслячук, кум колишнього народного депутата з БПП Івана Рибака. «Чернівціводоканал» – стратегічне підприємство.

– Це теж безмежна яма для грошей

– Так, яма для грошей. І землі, яку хочуть швиденько перед виборами переділити, для того, щоб взяти під будівництво нібито квартир для працівників «Водоканалу» на вулиці Щербанюка. Очолює його Борис Максимюк – однофамілець пана Максимюка.

– Його родич. Між іншим, що стосується «Водоканалу», хочу пригадати ту ситуацію, – скільки при міському голові Олексію Каспруку було керівників комунального підприємства «Чернівціводоканал»? І як депутати ставилися до цих керівників «Водоканалу»?

– Пам`ятаєте, запросили навіть з іншого міста, і казали: «Ці місцеві нічого не можуть зробити, давайте запросимо з інших міст».

– Як депутати міської ради ставилися до цих начальників «Водоканалу»?

– Вони просто паплюжили всіх начальників «Водоканалу», витирали об них ноги.

– Хочу підкреслити те, що з призначенням Бориса Максимюка у 2018 році, одразу після відставки міського голови, ситуація у «Водоканалі» явно не покращилася, порівняно з тим періодом, коли керівників підприємства призначав сам Каспрук. Однак, для балансу, ми не бачимо такого самого ставлення депутатів до нинішнього керівництва «Водоканалу». Власне, тепер не стоїть питання про те, що «Водоканал» потребує коштів із міського бюджету на зарплату, оплату енергоносіїв, ремонт мереж, про те, що це неефективний менеджмент, як любили говорити минулими роками? Чи, може, ми побачили покращення якості послуг? Ми тут сидимо останній місяць майже без води…

– От коли ми це все покажемо, люди можуть зробити свій вибір. І коли керівник фракції «Рідне місто» Василь Продан каже, що йому не давали робити, ми, натомість, бачимо, що його люди очолюють ключові комунальні підприємства. «Спецкомунтранс», вивіз сміття, очолює Олександр Летучий з Блоку Юлії Тимошенко. І тому бачу, чому фракція підтримує Василя Продана. «МіськШЕП» очолює Едуард Дущак з фракції «Народний контроль». Він і Яринич підтримують Продана. Тролейбусне управління – в.о. Михайло Олексюк, який працював і за Миколи Трохимовича.

– Він там був головним інженером. Намагалися на ту посаду Юрія Бурегу засватати, коли вперше усунули Каспрука, але не було погодження з Міністерства інфраструктури.

– Міністерство проаналізувало цю кандидатуру фахово і сказало, що без професійної освіти очолити таке відповідальне підприємство неможливо. Тут я погоджуюся із колишнім міністром Омеляном.

«Чернівціліфт» – Олександр Ставчанський, який став очільником віднедавна, орієнтований на Каспрука.

«Теплокомуненерго» – Олександр Меленчук, який залежить від більшості депутатів, адже там завше треба виділяти кошти на погашення заборгованості.

– Далі про «Порядок в домі»; «Комунбуд», підприємства приватні, які, зненацька, почали виконувати обов’язки і роботу ЖРЕПів, над якими місто мало хоча б якийсь контроль. На відміну від того, що зараз існує з управлінськими компаніями, і, ні для кого не секрет, що ці дві фірми пов’язані із депутатами «Рідного міста» та «Народного контролю».

– Тобто, сфера управління – Продан.

– І тут ще треба розуміти, що не просто управління. Будинки зняли з балансу. І якщо було важко, рідко, але вони мусіли хоч якось латати дахи, балкони, аварійне щось. Зараз ці всі проблеми залишились, а вони отримали всі комунальні приміщення, бо коли є ЖРЕП, то приміщення залишається місту, а тепер вони просто передані приватним компаніям.

– Так, і пам`ятаю, що, будучи народним депутатом, я надсилав листи до фіскальних органів, де мені надавали довідки і я показував в ефірі, що ці нові управлінські компанії, які перейняли на себе функції ЖРЕПів, прибирання території і все інше, складаються з одного бухгалтера та одного працівника. Ну, про це всі мовчать.

        Це сімейний бізнес за кошти чернівчан. Ми подивилися, як гроші використовуються, цими підприємствами-монополістами займаються люди Продана.

Джерело: http://bukovyna.com.ua/

1