'Мовне” питання на півтори години загальмувало початок сесії Чернівецької облради. Депутати від «Батьківщини» внесли в порядок денний питання Молодіївського тубдиспансеру

"Мовне” питання на півтори години загальмувало початок сесії Чернівецької облради. Депутати від «Батьківщини» внесли в порядок денний питання Молодіївського тубдиспансеру

27.07.2012, 18:39

Депутати Чернівецької облради майже півтори години не можуть розпочати 11 сесію обласної ради 6 скликання.

Спочатку вони переносили розгляд питань “Про виконання обласного бюджету” та питання “Про внесення змін до обласного бюджету на 2012 рік” із 3 та 4 місць на 1 та 2 порядку денного.

Третім питанням опозиційні депутати запропонували розглянути питання “Щодо звернення Чернівецької облради до Верховної Ради щодо неприпустимості наступу на українську мову”.

Після цього між депутатами виникла суперечка, яка тривала ще близько години. Зрештою голова облради Михайло Гайничеру оголосив перерву.

У порядок денний сесії Чернівецької обласної ради з ініціативи депутата Івана Мунтяна (від партії «ВО «Батьківщина») також внесено питання щодо доцільності реорганізації Молодіївського (у Глибоцькому районі) міжрайонного протитуберкульозного диспансеру в хоспіс і розташування цієї лікувальної установи в межах села.

Рішення про реорганізацію медзакладу було прийняте сесією облради наприкінці травня – незважаючи на розміщення диспансеру в безпосередній близькості до дошкільного навчального закладу, школи та центру села, а також без згоди громади села.

Мешканці Молодії, обурені таким рішенням і стривожені за здоров’я своє і своїх дітей, звернулися за допомогою у розв’язанні цієї проблеми до депутата обласної ради Івана Мунтяна – звернення підписало понад півтисячі осіб.

На місці побував під час робочого візиту в Чернівецьку область народний депутат України Сергій Шевчук (фракція БЮТ-Батьківщина), до якого молодіївці також звернулися, аби змінити загрозливу для села ситуацію. Його висновки як медика (він міністр охорони здоров’я опозиційного уряду, лікар з багаторічним стажем) цілком підтримують жителів Молодії. Сергій Шевчук має намір звернутися до Міністерства охорони здоров’я, Генпрокуратури та РНБО за оцінкою ситуації, що склалася.

Депутат облради Іван Мунтян пообіцяв мешканцям Молодії на зустрічі з громадою села порушити питання про скасування попереднього рішення сесії облради з цього питання. Сьогодні його пропозиція внести це питання в порядок денний сесії набрала 46 голосів.

Джерело: molbuk.ua та bnbnews.com.ua

1