Мото-пікнік у Білій зібрав байкерів області та шанувальників мотоциклів

Мото-пікнік у Білій зібрав байкерів області та шанувальників мотоциклів

15.07.2016, 15:05

Нещодавно цікавий і непересічний для Кіцманщини захід відбувся у селі Біла. Тут протягом трьох днів наприкінці червня у мальовничому куточку на березі Прута проходив байкерський мото-пікнік під назвою «Ретродром».

Організував його і провів байкерський клуб «Бандерас» м.Чернівці, який об'єднав байкерів області з метою відпочинку, популяризації байкерського руху і виставки ретро-мотоциклів, яких було представлено більше 50-ти різних моделей і марок.

Жителі Кіцманя, які побували на мото-пікніку, відзначили надзвичайно приємну і дружню атмосферу, що панувала тут. Та найбільше вражень отримали, звичайно, від мотоциклів: спортивних і важких та нешвидкісних, сучасних та радянських часів.

— Я просто в захваті від цієї виставки, — розповів кіцманчанин Юрій. — Особливо від чоперів, які тут представлені. Чопер — мотоцикл з продовженою рамою та середньою вилкою. Вони привертають увагу тим, що в них забрано все зайве (переднє, іноді і заднє, крило чи передній тормоз, значних змін зазнає, як правило, і рама). Сподобалися ефектні картографії із зображенням вовка, черепа, блискавки та різними написами. Дорогі мотоцикли оздоблені шкірою, металевими шипами, а ще обладнані потужними динаміками сабвуферами, підсвіткою. 

Під час мото-пікніка можна було не тільки подивитися на мотоцикли, а й поспілкуватися з їхніми власниками і навіть собі пригледіти залізного коня.

Найдешевший з тих, що виставлялись у Білій, вартує від 3 тис. доларів. Межі ж для найдорожчих майже немає. За словами одного з байкерів, вартість мотоцикла може сягати вартості квартири і більше.  

Знавці мотоциклів відразу виокремили для себе такі відомі марки, як Harley-Davidson, Kawasaki Vulcan, Honda Valkyrie, Yamaha.

Щоб учасники та відвідувачі заходу не нудьгували і не були го-лодними, на «Ретродромі» працювали «точки» швидкого харчування та продажу напоїв, виїзний ресторанчик. Популярну у байкерському середовищі музику у стилях рок, рок'н'рол та кантрі виконували запрошені гурти зі Львова та Тернопільщини. Додавали настрою учасникам мото-пікніка конкурси, послуги татуажу та модних стрижок і зачісок як невід'ємних елементів байкерського руху. Був організований продаж срібних виробів теж на байкерську тематику. 

Багатьом відвідувачам мото-пікніка припало до душі і те, що відпочивали байкери спокійно і культурно цілими сім'ями: з дружинами, дітьми і навіть домашніми улюбленцями, що додавало відчуття однієї великої родини.

Янна НИКОЛАЙЧУК

Джерело: http://freelife.cv.ua/

1