Московська церква на Буковині хоче судитися з Павлюком

Московська церква на Буковині хоче судитися з Павлюком

15.04.2019, 08:59

Чернівецько-Буковинська єпархія колишньої УПЦ Московського патріархату має намір подати судовий позов проти виконувача обов’язків голови Чернівецької ОДА Михайла Павлюка з метою скасування його розпорядження щодо внесення змін до редакції статуту релігійної громади села Добринівці Заставнівського району.

Про це йдеться у повідомленні на Facebook-сторінці єпархії. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У селах Добринівці і Задубрівка віряни не пускали одне одного до храму

У дописі йдеться, що позов складатиметься з наступних пунктів: перевищення посадових обов'язків; розпалювання релігійної ворожнечі; незаконне втручання в діяльність релігійної організації та перешкоджання здійсненню релігійних обрядів; співучасть у відчуженні майна юридичної особи; маніпуляція з документами з метою перереєстрації діючого статуту діючої релігійної організації на невідому (відсутню у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб) релігійну організацію.

Також у єпархії повідомили, що священики колишньої УПЦ МП розпочинають підготовку всеєпархіальної хресної ходи з молитовним стоянням під Чернівецькою ОДА, до участі в якій будуть запрошені всі священнослужителі та представники всіх парафій єпархії.

Джерело: molbuk.ua




1


КОМЕНТАРІ (1)

Ну і ну! І заварушка затівається! А все тому, що Гарант не пішов на переговорний процес з владиками тоді, коли за об"єднання висловилися 12 із них (це як 12 апостолів), а почав чваньливо викликати їх до Українського народного дому. Отож, замість 12 на Об"єднавчий Собор прийшли   ... 2. Об"єднання в нормальному розумінні цього слова не відбулося, зате загальний роздрай наяву. Але не тіштесь, московити, що Томос від нас заберуть. Ми довго і тяжко йтимемо до мети, але дійдемо...

avatar

Ярослав

16 квітня 2019 23:07