Москаль бідкається, що потрапить під заборону через мовностурбованого Колесніченка

Москаль бідкається, що потрапить під заборону через мовностурбованого Колесніченка

23.12.2012, 19:59

"Від постанови Вадима Колесніченка щодо заборони вживання слів "жид", "хохол" і "москаль" найбільше постраждаю я, - написав народний депутат України на своїй сторінці у ФБ.  - Нагадаю, цей клоун хоче законодавчо заборонити використання цих слів "в органах державної влади, установах і організаціях, на підприємствах, в установах освіти, науки, культури". Так що якщо тепер Рибак або хтось інший в Раді назве моє прізвище, то все - він порушить закон і буде відповідати за це:)). Мені що тепер, емігрувати, повіситися чи випригнути з балкону? А як бути людям із прізвищами Жидик, Жидков та ін. - кидатися під потяги, чи що?

Насправді, вживання цих слів залежить від загального рівня культури і аж ніяк не від законів - тим більше авторства таких унікальних, мовностурбованих персонажів, як Колесніченко. Іноді мені здається, що на цього з виду молодого чоловіка несподівано напав старечій маразм разом із шизофренією, параноєю та депресивно-маніакальним синдромом:))"

Народний депутат України від фракції ПР Вадим Колесніченко, нагадаємо, пропонує заборонити використання образливих слів, зокрема, «жид», «хохол», «москаль». Про це він повідомив в коментарі УНН. Відповідний проект постанови «Про заборону мови ворожнечі і висловлювань, що принижують людську гідність» він зареєстрував у парламенті 21 грудня. Згідно з пояснювальною запискою, постанова винесена на розгляд Верховної Ради з метою забезпечення прав і свобод людини й громадянина, удосконалення антидискримінаційного законодавства. Зокрема пропонується заборонити використання мови ворожнечі й висловлювань, що принижують людську гідність («жид», «хохол», «москаль» та ін.) в органах державної влади, установах і організаціях, на підприємствах, в установах освіти, науки, культури. Причиною прийняття такого рішення є те, що вживання таких висловлювань призводить до «наростання напруги за етнічною, мовною та іншими ознаками в українському суспільстві, що є вкрай небезпечним для його існування».

На відео Вадим Колесніченко - ініціатор запровадження законодавчої заборони на "мову ворожнечі" демонструє на практиці  більш продуктивний метод співпраці з опонентом, а саме копання його ногами лежачого тихо і без шуму.

Водночас ВО «Свобода» збирається дати силову відсіч регіоналу Вадиму Колесніченку, який разом зі своїм колегою по фракції Оніщенком били ногами лежачого опозиціонера Медуницю. Про це народний депутат від «Свободи» Ірина Фаріон сказала в інтерв’ю Газеті по-українськи. «Скаржитися до прокуратури — це все одно, що говорити до телеграфного стовпа. Тому Колесніченку ми дамо відсіч силову. Відсіч дає і виборець. Якщо порівняти, скільки проголосували за Колесніченка і Фаріон, то різниця разюча. За мене 78 тисяч, за нього — 40 (на виборах 28 жовтня Вадим Колесніченко переміг в одному з мажоритарних округів Севастополя, Ірина Фаріон — Львова.)». Крім того за словами Фаріон, «свободівці» домовляються з колегами по опозиції щодо підтримки вимоги розмовляти українською мовою у ВР. «Домовляємося з Об'єднаною опозицією, щоб і вони підтримували нас у постійному крикові "українська!". Зараз 37 голосів кричать. Тому була бійка коло трибуни, коли Колесніченко дозволив собі говорити недержавною. Я казала своїм хлопцям, що треба опановувати два шляхи — у парламентську бібліотеку і у тренажерні зали. Іншого способу побудови держави ми не бачимо», - заявила Фаріон.

1


КОМЕНТАРІ (3)

Москаль сказал, что Колесниченко "МОВНОСТУРБОВАНИЙ". Как врач-сексопатолог, я бы поставил профессиональный диагноз: Колесниченко МОВНОМАСТУРБОВАНИЙ.

avatar

киевский

23 грудня 2012 17:33

Как врач рентгенолог,я бы поставил диагноз Москалю:мент поганый престарелый...

avatar

одесский

23 грудня 2012 18:21

Хворий на всю голову! Там, де він хоче заборонити вживання  перелічених слів , вони і так не вживаються. Може, треба заборонити всю українську й російську класичну літкратуру, де присутні ці слова-побутовізми, - Франка, Гоголя, Шевченка та інших? Справді, праимй №1, Київський, який випередив мої думки.

avatar

Зеник

24 грудня 2012 15:54