Мораторій на перейменування вулиць депутати не зняли, проте портрет Безпалка на всяк випадок мерія намалює. Щоб заспокоїти Старика?

Мораторій на перейменування вулиць депутати не зняли, проте портрет Безпалка на всяк випадок мерія намалює. Щоб заспокоїти Старика?

20.04.2012, 16:30

29 березня відбулася чергова сесія Чернівецької міської ради, на яку було винесено питання про відміну мораторію на перейменування вулиць, провулків та заїздів в історичній частині міста Чернівці, - повідомив заступник голови міськради Олександр Паскар. Пропозиція надходила від топонімічної комісії. Проте депутатський корпус вирішив, що питання перейменування вулиць зараз не на часі і зняв його з розгляду. Нагадаємо, що за рішення, згідно з яким було запроваджено мораторій на перейменування вулиць, провулків та заїздів в історичній частині міста Чернівці депутати Чернівецької міської ради V скликання проголосували ще 29 травня 2008 року.

Ще одне рішення вже не депутатів, а міськвиконкому щодо розміщення у сесійній залі портрету Трояна Поповича, яке викликало неоднозначну реакцію в місті, вирішили компенсувати іншим чином. "Портрет Трояна Поповича, згідно з відповідним рішенням виконкому, в сесійній залі вже є, - розповів пан Паскар. - І висить він там вже півтора-два місяці. Скажу більше, вже є замовлення, над яким працюють, щодо створення портрета Осипа Безпалка..."

Особливо гостро рішення виконкому щодо портрета Поповича розкритикував громадський діяч Володимир Старик, який опублікував матеріал "Справа маршала Антонеску живе і перемагає в Чернівецькій міській раді". А резюмував він свій виступ так: "Може й добре, що в цій компанії ворогів української держави і українського народу немає портрету єдиного українського бургомістра Осипа Безпалка, котрий керував містом Чернівці в вікопомні листопадові дні 1918 року, залишивши по собі добру пам’ять серед усіх національних громад столиці Буковини, за що згодом був знищений в сталінських таборах".

Схоже, пан Старик трохи поспішив з цим своїм висновком і Осип Безпалко незабаром таки складе компанію Трояну Поповичу.



КОМЕНТАРІ (1)

а патрєт федорука малюють? і ще запитання - а віталькіну фотокарточку потом тоже нада буде вішати серед тих поважних людей?

avatar

гугл

20 квітня 2012 17:57