Моральні та інтелектуальні авторитети України, в тому числі Йосип Зісельс з Чернівців, підтримують Петра Порошенка

Моральні та інтелектуальні авторитети України, в тому числі Йосип Зісельс з Чернівців, підтримують Петра Порошенка

14.03.2019, 08:39

Моральні та інтелектуальні авторитети України, які об’єдналися довкола Ініціативної групи «Перше грудня», заявили про свою підтримку діючого Президента України Петра Порошенка. Вони вважають, що країна знаходиться в реальній небезпеці – як через російську загрозу, так і через дію внутрішніх недолугих політиканів та популістів, що рвуться до влади. Відповідне звернення опубліковане їх офіційному на сайті.

«Відмова українців сакралізувати владу й обожнювати своїх керманичів є однією з передумов свободи й демократії. Проте перетворення виборів на клоунаду й нестримний потяг до нищення державних інститутів – одвічна причина нашої національної Руїни. В історії людства такі клоунади завжди закінчувалися диктатурою – як правило, чужоземною», - наголошують учасники звернення - В’ячеслав Брюховецький, Іван Дзюба, Йосип Зісельс, Мирослав Маринович, Володимир Панченко, Вадим Скуратівський, Юрій Щербак, Ігор Юхновський, Ярослав Яцків.

Вони чітко розуміють, що національні інтереси України, її безпека для них є важливішими, ніж помилки голови держави, які можуть бути виправлені.

«Ставши у 2014 р. Президентом України, Петро Порошенко чимало зробив для національної безпеки, дипломатичних успіхів країни, підвищення її престижу в світі. Вагомими були також зусилля щодо збереження та зміцнення економіки, щодо розвитку української самоідентичності, національної культури. Петро Порошенко шляхом умілої дипломатії, вочевидь, сприяв здійсненню споконвічного бажання і права українського народу мати свою канонічну Православну Церкву України», - зазначають вони.

Позиція групи «Першого грудня» - приклад відповідальної, державницької позиції громадян України. Тільки такий підхід до вибору голови держави здатен гарантувати збереження України на карті світу та збереження ідентичності українського народу.

Звернення Ініціативної групи «Першого грудня»:

http://1-12.org.ua/2019/03/13/4145

1


КОМЕНТАРІ (1)

Ці т.зв. "авторитети" або стають маразматиками, або "продалися з потрохами"...

avatar

Дьордій

14 березня 2019 10:24