'Монополіст вирішив покарати норовливих містян': у Чернівцях  без тепла залишились понад 230 будівель

"Монополіст вирішив покарати норовливих містян": у Чернівцях без тепла залишились понад 230 будівель

05.02.2020, 13:02

Через гідроудар, який стався сьогодні уночі і призвів до поривів теплотраси, зупинилася котельня «Південна-1» . Пориви на трасі призвели до витоків теплоносія. Котельню зупинено.

Про це повідомив директор МКП «Чернівцтеплокомуенерго» Олександр Меленчук, передає пресслужба міської ради.

Котельня Південна-1 (пр-т. Незалежності, 127) забезпечує теплом 193 будинки, 10 дитсадків, 3 школи, 10 медичних закладів та 17 інших об’єктів. Аварійні бригади підприємства працюють над встановленням причини гідроудару, пошуком та ліквідацією поривів на теплотрасі.

Після ліквідації поривів на теплотрасі кілька годин займе заповнення мереж, щоб відновити теплопостачання у повному обсязі.

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Осачук таки подолав саботаж Каспрука і Меленчука: у Чернівцях перерахують платіжки за теплостачання у грудні

Чернівчани переважно негативно відреагували на безпорадність теплового монополіста. 

- Комунальне рабство по-чернівецьки… Як би не розпиналися окремі очільники нашого міста та як би не переконували у комунальному благоденстві стражденних чернівчан, сумна реальність свідчить про протилежне. Напевно і Камю, ні Кафка і уявити не могли, що абсурд та сюр з їхніх творів стане звичайною буденністю у місті ЧЕ… - вважає чернівчанин Denys Raevsky.

- Адже ще не вщух хайп довкола незрозуміло чим вмотивованого бажання Чернівцітеплокомуненерго – монополіста з генерування теплової енергії надміру заробляти на уярмлених трубами тепломережі чернівчанах, як сьогодні, коли відбулося різке зниження температури й почало сніжити, цей самий монополіст вирішив покарати норовливих містян, припинивши опалювати їх домівки.

- Гадаю, чернівчан як вимушених споживачів послуг Чернівцітеплокомуненерго взагалі не повинні обходити проблеми підприємства, яке користуючись своїм монопольним становищем де-факто змушує оплачувати свої послуги.

- Водночас, справедливе обурення, ба навіть праведний гнів, викликає фантасмагорична ситуація, коли «ефективні менеджери» Чернівцітеплокомуненерго практично розжарюють батареї у квартирах чернівчан при +10 с надворі (спалюючи при цьому надмірну кількість газу, який зрештою в умовах неоголошеної війни мали би навпаки економити), а тепер, коли вночі стовпчики термометрів опустяться нижче нуля, вирішили нас заморозити.

- У зв’язку з цим на думку спадає лише одне запитання: Чи ви, панове, в тому Чернівцітеплокомуненерго бува не @@@нулись???!!!

1