Молода чернівецька художниця відкриває Київ. На черзі  Чикаго

Молода чернівецька художниця відкриває Київ. На черзі Чикаго

27.03.2013, 15:20

Культурно-мистецький центр «SweеtАРТ-Знання» за сприяння Програми імені Фулбрайта в Україні (м. Київ ) організував виставку живопису молодої талановитої чернівецької художниці Мар’яни Романюк. Кияни та гості столиці України матимуть змогу відвідати виставку з 22 березня по 14 квітня 2013 р. за адресою: вул. Еспланадна, 20

Мар’яна Романюк народилася в Чернівцях в 1983 році. Після закінчення художнього училище № 5 брала участь у студентських виставках, виставках учнів арт-студії Чернівецького художнього музею, виставці в рамках фестивалю мистецтв «Лівий берег» у Львові. Молода художниця має свою манеру творчого письма, свою життєву і мистецьку філософію: «Найбільша втрата, незбагненним чином, стає найвагомішим здобутком; горе таємничим способом перетікає у щастя; дурість, через яку робиш помилки, формує з тебе мудреця. Ця діалектика змушує життя рухатись, і, здається, що це рух за якимись певними законами. Та вже секунду опісля, коли примарилось, що ти упіймав Бога за крило, щоби полинути в осягнутих тобою небесах, - тебе обов’язково спіткає безглуздя. Воно перетворює тебе й твою філософію у жалюгідних комашок. Закарбувати саме такі моменти, зробити це чесно та без прикрас – і є суттю мого живопису».

 

 В цьому році культурно-мистецький центр «SweеtАРТ-Знання»( директор-Наталія Богомаз) започаткував проект під назвою «Март» з метою підтримки молодих художників. В рамках проекту виставка Мар’яни Романюк була представлена 8 листопада 2012 р. в Чернівцях в галереї культурно-мистецького центру обласного товариства «Знання». В планах знаннівців Буковини відкриття до кінця цього року постійного представництва культурно-мистецького центру «SweеtАРТ-Знання» в Києві для ознайомлення  з мистецьким надбанням Буковини жителів столиці  України, взаємний обмін творчими здобутками художників Буковини і України, висвітлення  і просування буковинських і українських художників на мистецькі «підмостки» Європи і Америки -задля  формування позитивного іміджу  міста Чернівці і Буковини на національному та міжнародному рівнях.

           Голова правління Чернівецької обласної організації товариства «Знання» України, Ярослав Курко        

1


КОМЕНТАРІ (1)

 

В Києві виставка Мар"яни Романюк пройшла з великим успіхом. Всі відвідувачі відмітили талант і перспективність художниці. Пані Марта Коломієць, директор Програми ім. Фулбрайта побажала нам успіхів та подякувала за відкриття нових талантів.

avatar

Наталія Богомаз

27 березня 2013 12:28