Молодь Буковини обізнана у ситуації, в якій знаходиться Батьківщина та може чітко сформулювати вимоги до влади, запропонувавши власну  допомогу у розбудові України нашої мрі

Молодь Буковини обізнана у ситуації, в якій знаходиться Батьківщина та може чітко сформулювати вимоги до влади, запропонувавши власну допомогу у розбудові України нашої мрі

08.08.2012, 19:14

         Впродовж 1-7 серпня 2012 року чернівецька команда, яка відстоюватиме минулорічні здобутки регіону на Студентській республіці в Криму, виконувала чергове домашнє завдання, що передбачало проведення соціологічного опитування молоді з подальшим представленням його результатів, йдеться у надісланому на адресу BukNEWS  пост-матеріалі соціологічного опитування в рамках Всеукраїнського етапу Міжнародної програми «Студентська республіка».

         Тема дослідження відповідала тематиці фіналу Студреспубліки-2012 – «Україна моєї мрії». Анкета складалася з чотирьох закритих та одного відкритого питань, де респондентам необхідно було відповісти, що для них «країна мрії» в аспектах відношення до власності, відносин з державою та політичного режиму. Також молоді люди вказали, як вони сприяють розвитку своєї держави. А в рамках відкритого питання опитуваним пропонувалось описати Україну своїх мрій.

         Таким чином, у дослідженні взяли участь 200 осіб, з яких понад 16% є неповнолітніми, майже 57% – віком до 22 років, а решта – до 35 років. Більшість має вищу та неповну вищу освіту.

         Результати опитування показали, що молодь особливо цінує рівність добробуту в кожного з громадян (52%), свободу та відповідальність кожної особистості та мінімальну підтримку держави (48%) та реальну демократію (43%). Майже 73% респондентів створюють країну своїх мрій власною професійною діяльністю та громадсько-політичною активністю. Частина молоді виявилась прихильниками імміграції (13%), а деякі висловили байдужість або зневіреність у можливості реалізації своїх мрій (8% та 6%).

         Відкрите питання продемонструвало схильність молоді до узагальнення проблем чи зворотного, що стосуються України, проте можна виокремити критичне ставлення опитаних до проявів корупції та бажання змін у медицині, освіті, в економіці  та політиці загалом.

         Отож, молодь Буковини є обізнаною у ситуації, в якій знаходиться Батьківщина, та може чітко сформулювати вимоги до влади, запропонувавши власні професійні та інші якості для допомоги у будівництві України нашої мрії.

1