'Можливо, я й заберу свій позов до суду, щоб розблокувати дострокові вибори мера Чернівців', - Микола Федорук

"Можливо, я й заберу свій позов до суду, щоб розблокувати дострокові вибори мера Чернівців", - Микола Федорук

22.02.2012, 14:32

Про такий варіант подальшого розвитку подій Микола Федорук заявив в інтерв'ю виданню «Главком», яке було оприлюднено  07 грудня  2011 року. Тобто вже понад два місяці тому. Зокрема, відповідаючи на одне з питань журналіста Віталія Червоненка.

Ви не думали забрати свій позов, аби «відкрити шлях» для призначення дострокових виборів. Це ж вигідно і вам?

Справа у тому, що я хочу пройти до кінця і вивчити систему сьогоднішнього українського правосуддя. Я усвідомлюю, що шансів добитися справедливості не багато. Буду бачити, як розвиватимуться події далі, можливо, я й заберу свій позов до суду, щоб розблокувати дострокові вибори мера Чернівців. Такого варіанту я не виключаю.

Джерело: glavcom.ua

Інтрига навколо можливого балотування Федорука буде зберігатися до кінця липня
04.02.2012, 12:37

Містом ширяться чутки, що по мажоритарному округу у Чернівцях від «Фронту Змін» на виборах до Верховної Ради України восени 2012 року може балотуватися Микола Федорук. Під час прес-конференції журналісти попросили голову Чернівецької облорганізації партії «Фронт ЗМІН» Максима Бурбака прокоментувати таку можливість.

“Відповім коротко: Микола Трохимович не є членом політичної партії «Фронт Змін». Це раз. По-друге, як на місцевих, так і на парламентських виборах, якщо буде висуванець від «Фронту Змін» він обов’язково має бути членом партії. Третє, Геннадій Геннадієвич Москаль вже про це казав, висування кандидатів по мажоритарних округах і списком буде робити з’їзд партії. Програмою передвиборчих заходів, яка розроблена Центральною виборчою комісією, часом проведення таких з’їздів визначено період з 27 по 29 липня. Інтрига буде зберігатися до кінця липня…»

Щодо негайного оприлюднення імен можливих кандидатів на виборчі округи народний депутат України Геннадій Москаль віджартувався: «Це все буде відомо тільки на з’їзді партії. До з’їзду – це все одно, що зробити, як у фільмі «Місце зустрічі змінити не можна»: «отдадите мусорка свого на съедение?». Так само якщо оголосити цього кандидада ще до виборів, то його зацькують перевірками, податкова, СБУ, УБОЗ, санепідемстанція – розкопають від коляски кого хочете. Тому це політичний ризик. Жодна політична партія не буде розкривати кандидатів до початку кампанії. Пройде з’їзд, там все буде оголошено. Хто які округа бере. Сьогодні йде процес».

Торкнулися під час прес-конференції в облорганізації партії «Фронт Змін» питань діяльності ініціативної групи «Спільними зусиллями захистимо Чернівці» та її антипода «Спільними зусиллями чернівчан».

«Спільними зусиллями захистимо Чернівці» - це ініціативна група чернівчан, - прокоментував питання голова Чернівецької облорганізації партії «Фронт ЗМІН» Максим Бурбак. - До неї входить не політична партія «Фронт Змін», а жителі міста Максим Бурбак і Олексій Каспрук, які приєдналися до неї за покликом душі. Бо розуміють, що з таким самоуправством, яке відбулося в Чернівцях, просто не можна миритися.

Всі ви пам’ятаєте, як відбувалися останні збори ініціативної групи «Спільними зусиллями захистимо Чернівці» у готелі «Черемош». Як наші опоненти їх зірвали. Бо коли ми вранці прийшли до готелю, зал вже був зайнятий молодиками. Якісь свої збори вони провели. А ми на вулиці провели свої. Вже було холодно.

Можу запевнити, що група не призупинила свою діяльність. Ми постійно зустрічаємося. На жаль, у Чернівцях вже почалися проблеми з наданням залу. В «Черемоші» холодно, інші зали нам не надають… «Спільними зусиллями захистимо Чернівці» - буде працювати, ми будемо ініціювати проведення референдуму, бо це наше конституційне право. Але будемо робити це у кращих революційних традиціях – у вигляді маївок, десь у лісі. Запросимо туди чиновників. Але треба дочекатися тепла. Тоді відновимо цю роботу. Вона не зупинилася.

А щодо наших опонентів з ініціативної групи пана Мойсова, то мене в цій історії цікавить тільки одне: де кріль? Нам повинні були подарувати живого кроля. Де тваринка, що з нею сталося? З’їли вони її на бенкеті перед Новим роком, що вони з нею зробили. Нам закидали, що ми кролі – віддайте кроля».

В Партії регіонів немає гідної кандидатури на мера Чернівців. Тому вони максимально затягують виборчий процес, бо знають, що програють, - Леся Оробець
17.02.2012, 10:36

16 лютого з 10.00 до 12.00 на сайті www.chas.cv.ua відбулася веб-конференція з народним депутатом України Оробець Лесею.

Пропонуємо Вашій увазі її вдіповіді на деякі запитання:

Привіт, вітаю об'єднану опозицію з перемогою на проміжних виборах в Житомирській області!Це показово для Ваших опонентів!!!Які наступні кроки? І друге питання, чи підтримаєте Ви особисто в ВРУ розгляд питання , щодо призначення дострокових виборів мера Чернівців, якого незаконно усунули в міськраді?

Відповідь

Фронт Змін вже тричі вносив на розгляд ВРУ питання про проведення позачергових виборів мера Чернівціва (двічі - Арсеній Яценюк та один раз - Геннадій Москаль). В Партії регіонів немає гідної кандидатури. Тому вони максимально затягують виборчий процес, бо знають, що програють нам.