Модернізація оборони, підтримка військовослужбовців, створення Вищого антикорупційного суду, зміцнення гривні і розвиток економіки: Рибак про зроблене під час сесійного тижня

Модернізація оборони, підтримка військовослужбовців, створення Вищого антикорупційного суду, зміцнення гривні і розвиток економіки: Рибак про зроблене під час сесійного тижня

22.06.2018, 17:42

Народний депутат України Іван Рибак підвів підсумки зробленого під час чергового сесійного тижня. 

- Завершується черговий тиждень роботи парламенту, протягом якого нам вдалося опрацювати та ухвалити вкрай важливі для держави законопроекти.

Найбільше виокремлюється серед прийнятих рішень президентська ініціатива щодо модернізації та зміцнення сфери Національної безпеки і оборони. Завдяки Закону «Про національну безпеку» Україна стала на крок ближчою до стандартів НАТО та засвідчила чітке прагнення до інтеграції в західний безпековий простір.

Також було прийнято низку змін до законодавства для забезпечення військовослужбовців операції Об’єднаних сил, та вітчизняного оборонно-промислового комплексу тими ж державними гарантіями і підтримкою, які були введенні в період проведення АТО. Це важливий крок у зміцненні української армії для подальшого звільнення нашої землі з-під гніту окупантів.

Крім цього, парламент цього тижня остаточно завершив законодавче будівництво Вищого антикорупційного суду, ухваливши технічний законопроект щодо його створення. Тепер відповідальність за подальшу реалізацію Закону переходить до органів виконавчої влади, які повинні забезпечити формування та фінансування всіх етапів виникнення суду – від створення робочих місць суддів та персоналу, до організації конкурсів на відбірні посади.

Також вдалось ухвалити в першому читанні законопроект зі змінами до судового законодавств із врахуванням появи нового органу судочинства.

Слід сказати і про важливе рішення щодо валютної лібералізації. Верховна Рада нарешті остаточно ухвалила президентську ініціативу, що значно спрощує діяльність вітчизняного бізнесу на закордонних ринках та відкриває можливість для реального зміцнення гривні і розвитку економіки.

1