Місцеві ради в Чернівецькій області вимагають від Президента зниження ціни на газ

Місцеві ради в Чернівецькій області вимагають від Президента зниження ціни на газ

25.10.2018, 22:08

Сьогодні Чернівецька міська рада звернулася до Президента України з вимогою скасувати постанову уряду, яка необгрунтовано підвищила ціну на газ. Перед початком сесії біля Ратуші зібрався мітинг, на якому обурені підвищенням ціни на газ громадяни наполягали, аби депутати розглянули це питання. Про це повідомляє прес-служба обласної парторганізації ВО «Батьківщина».

Фракція «Батьківщина» в міськраді ініціювала таке рішення і спільно з колегами з інших фракцій підготувала проект звернення. Його з трибуни зачитав депутат Чернівецької міськради Юрій Бурега.

У зверненні депутати наголошують, що підвищення ціни на газ є необгрунтованим і дуже негативно вплине на добробут українських родин. Вони вимагають від Президента скористатися його конституційним обов’язком, зупинити дію актів Кабміну з мотивів невідповідності цій Конституції з одночасним зверненням до Конституційного Суду України щодо їх конституційності.

Рішення звернутися до Президента підтримали 22 депутати. Проти звернення виступила фракція БПП «Солідарність», до якої входять представники «Народного фронту».

Подібні звернення прийняли сьогодні Новодністровська міська та Хотинська районна ради в Чернівецькій області. 

1